Vergaderinspiratie

De bijzondere vergaderruimtes van Coolblue


dinsdag 30 augustus 2022

Coolblue is één van de grootste online winkel van Nederland en België. Het bedrijf focust zich op een uitmuntende klantbeleving en service met een glimlach. 'Alles voor een glimlach' luidt de slogan. Deze filosofie is ook duidelijk zichtbaar in de kantoren in Nederland en België. De 'glimlach' is namelijk ook doorgetrokken in (te)gekke vergaderzalen.

De bijzondere vergaderruimtes van Coolblue
Central Perk kamer bij Coolblue

Jeroen Van Camp, woordvoerder van Coolblue België: “We willen onze klanten en bezoekers verwonderen in alles wat we doen, want enkel zo gaan ze praten over ons bedrijf en ons promoten. Dit hebben we doorgetrokken naar de aankleding van onze vergaderzalen. Zeg nu zelf, wie begint niet spontaan te glimlachen wanneer hij in de Donkey Kong kamer kan vergaderen vanuit een karretje op rails?"

Donkey Kong Kamer bij Coolblue België

Omdat veel werknemers van het bedrijf warme herinneringen hebben aan klassieke computerspellen als Pacman, Tetris en Super Mario Bros waren er in Rotterdam al enkele vergaderzalen gerealiseerd met een knipoog naar deze spellen. In België ontstond vervolgens het idee voor de Donkey Kong kamer waar je vergadert in de typische Donkey Kong mijnkarretjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alles voor een glimlach (@coolblue_be)

Solliciteren in de ballenbak en relaties ontvangen in een ronddraaiend theekopje

Toen Coolblue haar kantoor betrok aan het Weena in Rotterdam werden de werknemers gevraagd naar ideeën voor de gezamenlijke ruimtes en hieruit ontstonden talrijke eigenzinnige themakamers. Zo zijn het café en de studentenkamer waar het bedrijf is bedacht en begonnen nauwkeurig nagemaakt maar is er ook een Apenkooi kamer, Pac Man kamer en heuse ballenbak. Het kan dus zomaar gebeuren dat je tijdens je sollicitatie in de ballenbak belandt


Solliciteren in de ballenbak en relaties ontvangen in een ronddraaiend theekopje
Copyright Coolblue - Bron: https://aboutcoolblue.com/news/nl/coolblue-betrekt-leukste-kantoor-van-nederland/

Apenkooi kamer

Apenkooi kamer
Copyright Coolblue - https://blog.coolblue.nl/deze-vergaderkamer-aapt-niemand-ons-na

Feyenoordfans vergaderen bij Coolblue in de namaak Kuip

Omdat Coolblue een écht Rotterdams bedrijf is kan een Feyenoord vergaderzaal natuurlijk niet ontbreken. Hier waan je jezelf voor even in het meest iconische voetbalstadion van Nederland. De zaal heeft de kleuren van De Kuip, inclusief kuipstoeltjes, gras en cornervlag.

"De ruimte is ideaal voor presentaties en schreeuwen naar de presentator", meldt een woordvoerster. "De kamer is minder handig voor een één-op-ééngesprek."


Lees het volledige artikel over deze Feyenoord vergaderzaal op de website van het AD.

Feyenoordfans vergaderen bij Coolblue in de namaak Kuip
Copyright Coolblue

Meer lezen

> De bijzondere vergaderzalen van Google

Hoe kies je een (té) gekke naam voor je vergaderruimte?

Meer inspiratie?

Ben jij op zoek naar een unieke vergaderruimte? Bekijk dan onze inspirerende vergaderruimtes voor de meest creatieve vergaderlocaties van Nederland. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht