Vergaderinspiratie

Vergaderen in een kas


donderdag 2 juni 2022

Steeds meer bedrijven in Nederland zijn op zoek naar een unieke locatie voor een vergadering of meeting; anno 2020 natuurlijk het liefst met voldoende ruimte om afstand te kunnen houden. In ons land vind je talloze kassen die omgetoverd zijn tot vergader- en brainstormlocatie. Wat blijkt? Dit zijn de perfecte locaties om – mét afstand – vruchtbaar te kunnen vergaderen met een grotere groep mensen.

 Vergaderen in een kas

Waarom vergaderen in een kas?

Waarom eigenlijk niet? Er is een aantal redenen waarom vergaderen in een kas enorm wordt aangeraden. De meeste kassen bevinden zich volop in het groen: meestal heb je enorme weilanden rondom de kas of heb je uitzicht op velden vol bloemen en planten of kleurrijke boomgaarden. Zoals je misschien wel weet heeft de natuur en buitenlucht altijd een positief effect op je motivatie en productiviteit. Voor een vergadering of meeting is dat zeer welkom.

Daarnaast helpt het altijd om af en toe van locatie te wisselen. Een nieuwe omgeving zorgt voor inspiratie – iets wat je ook zeker nodig hebt wanneer je een belangrijke meeting of dag teambuilding hebt gepland. De meeste mensen kennen een kas als plek waar groente, fruit of bloemen worden geteeld. Het is echter ook de ideale locatie voor het telen van nieuwe ideeën en plannen!

Bijzondere vergaderlocatie in een kas in Nieuwerkerk a/d IJssel

In Nieuwerkerk aan de IJssel ben je bij Leefgoed de Olifant aan het juiste adres voor vergaderingen in een kas. Hier kun je met maximaal 30 personen terecht voor een vruchtbare meeting of vergadering. Het grote glazen gebouw heeft de vorm van een ouderwetse tuinderskas en beschikt over talloze moderne faciliteiten. Door het vele daglicht krijg je bijna het gevoel dat je buiten aan het vergaderen bent. Hoe heerlijk is dat?

Wat ook bijzonder is, is dat het uitzicht op iedere plek in de kas anders is. Op de ene plek geniet je van volop groen, terwijl je even verderop uitzicht hebt op kunstwerken. Op het Leefgoed vind je naast de kas andere bijzondere vergaderplekken voor een geslaagde meeting. Je hoeft hier nergens aan te denken; de catering wordt verzorgd door het nabijgelegen restaurant De Dames. Vergaderen in de kas van Leefgoed de Olifant kost € 180 per dagdeel.

Bijzondere vergaderlocatie in een kas in Nieuwerkerk a/d IJssel
Leefgoed de Olifant

Vergaderen in een kas met uitzicht op Amsterdam

Dat je niet per se in de natuur hoeft te zitten om te mogen genieten van een vergadering in een glazen kas bewijst HoogtIJ in Amsterdam. Op deze plek in het hart van de hoofdstad komen natuur, cultuur en de stad samen. Je vindt deze glazen kas op het dak van kantorencomplex in Amsterdam-Noord. Vanaf binnen en buiten de kas heb je een magisch uitzicht over de skyline van de stad en het IJ. Wát een inspirerende plek!

Je kunt de vergaderruimte van HoogtIJ compleet inrichten zoals je dat zelf wilt. Het aanwezige meubilair en de nodige apparatuur zijn geschikt voor meetings, borrels en vergaderingen. Er is plek voor maar liefst 70 personen op deze dynamische locatie. Doe met mooi weer de schuifdeuren open en geniet van de opvallende kalmte zo hoog boven de stad. De ruimte is exclusief af te huren en de prijs daarvan is op aanvraag.

Vergaderen in een kas met uitzicht op Amsterdam
Vergaderen bij HoogtIJ

Vergaderen in een Victoriaanse kas in Lelystad

Net buiten Lelystad boek je met 10 tot 40 personen een vergadering in een prachtige oude kas. Deze Victoriaanse kas hoort bij Eva’s Keukentuin, een heerlijke plek voor Italiaans slow food. Om je meeting of vergadering een extra boost te geven, kun je hier een kookworkshop bij je vergadering boeken! De kas ligt midden in het groen en is omgeven met dieren, planten en bloemen.

De vintage inrichting met kleurrijke stoelen, klassiek Engelse theekopjes en brocante accessoires maken de ruimte extra speels en zorgt voor een ontspannen sfeer. Gastvrouw Eva helpt jou en je gasten met liefde om van de meeting een groot succes te maken. Of het nou mooi of slecht weer is; vanuit de kas geniet je optimaal van de prachtige natuur. Een meeting bij Eva’s Keukentuin boek je al vanaf € 24,75 per persoon.

Vergaderen in een Victoriaanse kas in Lelystad
Vergaderen in een kas in Lelystad

Vergaderen in een Glazen Kas

Op zoek naar een té gekke vergaderplek in in een Kas? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties in een glazen Kas voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht