In de natuur

Vergaderen in de natuur

Bij deze unieke vergaderlocaties in de natuur kun je tussen het groen vergaderen. Van vergaderen in het bos tot vergaderen aan de kust. Bekijk hier de meest bijzondere vergaderlocaties in de natuur.
Lees meer
Vergaderen in de natuur

Uitgelicht

Verfijn je zoekopdracht

Aantal personen

Aantal ruimtes

Land

Streek

Toon meer

Type

Toon meer

Sfeer

Toon meer

Ligging

Toon meer

Soort meeting

Toon meer

Overnachten

Toon meer

Kenmerken

Filteren
115 locaties gevonden
Filteren

Vergaderlocaties in de natuur

Steeds vaker gaan we naar buiten als we een belangrijke vergadering, meeting of samenkomst hebben met zakelijke partners, medewerkers of collega's. Dat is niet heel vreemd: uit onderzoek blijkt namelijk dat de buitenlucht hartstikke gezond voor je is.

Wie iedere dag minstens 20 minuten buiten is, is over het algemeen gelukkiger en gezonder. Het is dus hartstikke logisch dat je als ondernemer of manager op zoek bent naar een fijne vergaderlocatie in de natuur. Daarmee zorg je voor medewerkers, zakelijke partners en/of collega's die blijer zijn én die zo ook meer motivatie hebben om aan het werk te gaan.

Vergaderlocaties in de natuur

Vergaderen in de natuur kan op verschillende plekken verspreid door Nederland. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een bos of wanneer je in de buurt van de zee een vergaderlocatie wilt boeken. Er is van alles mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vergaderlocatie aan de kust? De Nederlandse kustlijn is de perfecte locatie om op een zakelijke manier samen te komen.

Tussen een vruchtbaar overleg doo is er niets fijner dan samen even uitwaaien op het strand. Aan het einde van de dag kun je samen genieten van een lekker diner bij zonsondergang. Daarnaast zijn er allerlei opties voor vergaderlocaties in het bos, op de hei, op het platteland of in het groen nabij een stad.

Waarom vergaderen in het groen een goed idee is

De grootste reden om te vergaderen in het groen is omdat je op een bijzondere manier aan nieuwe inspiratie kunt komen. De buitenlucht zit vol verrassingen waarvan je nog geen idee hebt wanneer je alleen maar binnen vergadert. Naast het feit dat buiten zijn goed en gezond voor je is, zorgt het voor een nieuwe dosis inspiratie waarvan je eerder niet wist dat je het had. Dat komt door de zogeheten gelukshormonen die vrijkomen wanneer je buiten bent.

Gelukshormonen zijn indirect afkomstig uit de zon. UV-straling heeft namelijk een positief effect op de aanmaak van endorfine en vitamine D en je raadt het al: daar word je blij en gelukkig van. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op je werk en op je werkrelaties. Tel daarbij op dat verandering van spijs (locatie) doet eten (werken) en je hebt een topcombinatie. Daarom is vergaderen in het groen een ontzettend goed idee.

Vergaderlocatie in het bos

Omgeven met talloze bomen is het bos een prachtige locatie voor een vergadering. In Nederland kun je op verschillende vergaderlocaties in het bos terecht. Neem bijvoorbeeld het Noord-Brabantse Heeze waar je kunt vergaderen in een boomhut. Dat is écht de ultieme bosbeleving! Van buiten gaat de boomhut zo op in de natuur, terwijl het van binnen een moderne vergaderlocatie is. Er is plek voor maximaal 20 personen wat deze vergaderplek in het groen een intieme locatie maakt.

Ook in Reek, eveneens in Noord-Brabant, kun je vergaderen in een boomhut. In deze boomhut is plek voor 30 personen waarbij je optimaal profiteert van volledige privacy. Wat deze plek nog unieker maakt, is dat je er ook kunt overnachten. Er zijn namelijk meerdere boomhutten te vinden met ieder drie kamers met vier eenpersoonsbedden. Liever met beide benen op de grond vergaderen? Dat kan op het Vogeleiland in het Amsterdamse Bos. Verscholen tussen het groen vind je hier een rustige en idyllische plek voor een fijne meeting of bijeenkomst.

Lees verder: Onze 6 tips voor een unieke vergaderlocatie in het bos

Vergaderruimte op het platteland

Naast vergaderen in het bos is het op verschillende plekken op het platteland mogelijk om een vergaderruimte te huren. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld te vergaderen tussen de kippen en de koeien? In het hart van Nederland kun je een vergaderlocatie in een hedendaags kippenhok reserveren. Deze plek in Maarn heeft twee ruimtes en biedt plaats voor kleinschalige vergaderingen en meetings met 10 personen. Extra bijzonder is dat er rondom de vergaderlocatie weiland is te vinden. Kortom: de perfecte plek voor een geslaagde vergadering in de natuur.

Op zoek naar een locatie op het platteland waar je met meer personen terecht kunt? Dan is deze Vlaamse Schuur in Alphen wellicht iets voor jullie bedrijf. Hier vind je namelijk alles dat je nodig hebt voor een succesvolle meeting. Er zijn twee vergaderruimtes aanwezig voor groepen tot 12 personen; beide ruimtes kunnen ook samen worden geschakeld voor groepen tot 24 personen. Tussen de meetings door is het heerlijk om even het groen in te wandelen voor een ontspannen moment.

Verder lezen: Vergaderen bij de boer? Dit zijn de leukste plekken van Nederland op de boerderij.

Vergaderlocatie in de duinen

Ook de duinen zijn enorm geschikt voor een onvergetelijke meeting met je team of zakenpartners. Op sommige plekken in Nederland lijken de duinen net een maanlandschap waar je je helemaal alleen op de wereld voelt. In Overveen (Noord-Holland) vind je bijvoorbeeld deze bijzondere vergaderlocatie met uitzicht op de duinen of op zee. Er zijn vijf zalen aanwezig waar in totaal tot 250 personen terecht kunnen. Kies je voor een kleine, intieme ruimte of ga je voor de grootste ruimte voor een seminar of workshop? Even uitwaaien na de sessie doe je op het strand, want daar ben je zo.

De Waddeneilanden mogen zeker niet ontbreken als unieke vergaderlocatie in het groen. Op Terschelling vind je bijvoorbeeld deze te gekke vergaderlocatie bovenop een duin. De locatie ligt op loopafstand van de haven van Terschelling en is daardoor heel goed te bereiken voor groepen mensen. Het uitzicht op de duinen en de Waddenzee kunnen je wellicht iets afleiden tijdens een vergadering, maar zorgen vooral voor de nodige dosis inspiratie. Je kunt hier ook blijven slapen; er is plek voor 152 overnachtende gasten.

TIP: Bekijk hier alle bijzondere vergaderlocaties aan zee

Ik zoek een duurzame vergaderlocatie, waar moet ik op letten?

Of je nu van plan bent om aan zee te vergaderen of wanneer je een vergaderlocatie in het bos wilt afhuren; er is een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek bent naar een duurzame vergaderlocatie in de natuur. Denk onder andere aan de volgende vragen:

 

  • Waar in de natuur ligt de vergaderlocatie?
  • Voor hoeveel personen is de vergaderlocatie geschikt?
  • In hoeverre is de locatie duurzaam?
  • Is de vergaderlocatie gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer?
  • Ligt de vergaderlocatie in de natuur in de buurt van een stad?
  • Is de vergaderlocatie toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?
  • Zit eten en drinken inbegrepen bij het afhuren van de vergaderlocatie?
  • Kunnen gasten eventueel blijven overnachten bij de vergaderlocatie?
  • Welke activiteiten zijn er in de buurt te doen?