Vergaderinspiratie

6 Tips voor een unieke vergaderlocatie in het bos


donderdag 6 oktober 2022

Groen moet je doen! Heb je voor een vergadering een rustige omgeving nodig, zonder afleiding en stress? Dan kan een vergaderruimte in de natuur de perfecte uitkomst bieden. Met name wanneer je omringd wordt door bomen in het bos, zul je helemaal één zijn met de natuur. Niet alleen zullen je collega’s of klanten de originaliteit waarderen van een vergadering buiten de deur, maar vergaderen in het bos heeft daarnaast een rustgevende en inspirerende werking. Wist je dat je tijdens een vergadering in de natuur minder snel impulsieve beslissingen maakt en meer aan lange termijn doelen denkt? Genoeg redenen om dit uit te proberen dus! Hier zijn 6 unieke vergaderlocaties midden in een bos.

6 Tips voor een unieke vergaderlocatie in het bos

Verstopt huisje in het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos zit een huisje op het Vogeleiland verscholen. Dit huis werd voorheen gebruikt als ruimte waar biologielessen werden gegeven aan kinderen. Nu fungeert het als volwaardige vergaderruimte voor maximaal 30 personen met wifi, beamer, flipover en een groot scherm.

Hier zul je zéker creatief gaan nadenken, want de inspiratiebron van dit huis is de wereldberoemde Picasso. De originele kachel die hij vroeger gebruikte om zijn atelier mee te verwarmen, zal jullie hier warmhouden. In het huisje komen daarnaast meerdere details naar voren die geïnspireerd zijn door de kunst van Picasso. En wanneer de concentratie na een tijdje op is, dan kun je uiteraard een wandeling maken door het idyllische stukje aangelegen bos.

Verstopt huisje in het Amsterdamse Bos

VergaderLodge in Nationaal Park Veluwezoom

Wanneer je aan natuur in Nederland denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de Veluwe. De VergaderLodge van Buitenplaats Beekhuizen biedt plek voor maximaal 20 personen midden in Nationaal Park Veluwezoom. De ruimte kan naar wens worden aangepast en ingericht en beschikt over snelle wifi.

Tijdens de bijeenkomst kunnen er verschillende activiteiten en maaltijden worden geregeld. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een natuurgids een wandeling te maken of een fotografieworkshop te volgen. Ook overnachten na de vergadering is hier mogelijk in een POD, lodgetent of forest cabin. Helemaal ‘back-to-basic’ op een verzorgde en bijzondere manier.

VergaderLodge in Nationaal Park Veluwezoom

Boshuis in het koninklijke Lage Vuursche

In een huiskamer-achtige setting in de koninklijke bossen van Lage Vuursche kan met 8 personen worden vergaderd in een boshuis. Dit sfeervol ingerichte huis met aangrenzende tuin biedt de perfecte plek voor een rustige vergadering, brainstormsessie of training.

Niet alleen is het bos een oase van rust, maar je hebt tevens de mogelijkheid om paleizen en kastelen te spotten. Je zou tijdens een wandeling door het bos zomaar voormalig koningin Beatrix kunnen tegenkomen. Dat is pas een vorstelijke vergadering!

Boshuis in het koninklijke Lage Vuursche

Conferentiecentrum in de bossen van Zeist

Midden in de bossen van Zeist staat een conferentiecentrum met eigen stuk landgoed. Dit conferentiecentrum is speciaal gemaakt voor vergaderingen in de natuur. Met goed weer kan er (deels) buiten worden vergaderd en met slecht weer kan men terecht in het gebouw. Deze bestaat uit drie verschillende vleugels en beschikt daarin over 30 ruimtes en twee restaurants en is dus uitermate geschikt voor grote groepen.

Naast dat dit ruime centrum dus handig is ingericht voor een professionele vergadering, is de ligging in het bos ook ideaal om tot rust te komen en helder te blijven denken. Ook voor meerdaagse bijeenkomsten biedt deze ruimte een uitkomst, want er zijn maar liefst 140 hotelkamers aanwezig op deze locatie.

Conferentiecentrum in de bossen van Zeist

Landhuis in een bosrijke omgeving

Tussen Veluwe en IJsselvallei, net ten oosten van Apeldoorn, ligt een mooie bosrijke omgeving met een groot landhuis: het Woldhuis. Deze is in de 19e eeuw gebouwd als burgemeesterswoning en is inmiddels opgeknapt en ter beschikking gesteld voor vergaderingen en overnachtingen voor gezelschappen van minimaal 10 en maximaal 75 personen.

Het Woldhuis doet veel voor de natuur en heeft daarom een Green Key certificaat ontvangen. Ook op deze locatie kun je prachtige boswandelingen maken tussen de vergaderingen door. In de drie verschillende vergaderzalen kan worden gewerkt en er kan eventueel een verblijf bij worden geboekt in de slaapzalen op deze locatie.

Landhuis in een bosrijke omgeving

Zwevend vergaderen in een hangmat

Zwevend vergaderen in het bos in Brabant? Dat kan door gebruik te maken van deze Zweedse Skogchairs, hangmatten om in te vergaderen. 

Gebaseerd op de krachtige werking van de natuur, geeft dit unieke concept een compleet nieuwe dimensie aan teambuilding, bedrijfstrainingen en vergaderingen. Speciale zwevende stoelen in cirkelvorm, zorgen voor een gevoel van veiligheid, gelijkwaardigheid en saamhorigheid. Ervaar de kracht van de natuur als inspiratiebron: Skogsfloating brengt je van de gebaande paden af en opent deuren naar nieuwe inzichten.

Zwevend vergaderen in een hangmat

Meer vergaderinspiratie

Bekijk voor meer vergadergelegenheden in de natuur eens deze bijzondere buitenlocaties of deze natuurhuizen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of LinkedIn.Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht