Vergaderinspiratie

5x Bijzonder vergaderen in een museum


donderdag 2 juni 2022

Tegenwoordig heb je de keuze uit de meest bijzondere vergaderlocaties. Misschien heb je al eens in de natuur vergaderd of hebben jullie een meeting aan het strand gehad. Ben je op zoek naar een nieuwe originele locatie voor een vergadering? Wat dacht je van vergaderen in een museum in Nederland? Musea zijn dé plekken om inspiratie op te doen! Boek een onvergetelijke vergadering bij een van onderstaande spots.

5x Bijzonder vergaderen in een museum

Origineel vergaderen bij Corpus Congress Centre

Plan bijvoorbeeld een vergadering bij Corpus Congress Centre in Oegstgeest en combineer een meeting met een bezoek aan het interessante CORPUS ‘Een Reis Door De Mens’. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat de locatie letterlijk om de mens draait. In de expositie maak je een reis door de mens en leer je meer over de opbouw van een menselijk lichaam en alles dat daarbij komt kijken. Men noemt hier vergaderen niet voor niets een training tussen de brains!

Voor meetings en vergaderingen is er een speciale ruimte ingericht in het sfeervolle penthouse op de achtste verdieping. Vanaf daar genieten jullie van een prachtige uitzicht, een inspirerende omgeving en heerlijk eten en drinken. CORPUS Culinair zorgt namelijk voor de innerlijke mens. Bij deze bijzondere vergaderlocatie is plek voor 15 tot 55 personen. Van plan om een groter evenement te organiseren? CORPUS is ook te huur als congreslocatie.


Origineel vergaderen bij Corpus Congress Centre
Corpus Congress Centre

Vergaderen tussen de treinen: Spoorwegmuseum Utrecht

Op deze bijzondere vergaderlocatie in Utrecht vergader je tussen de indrukwekkende stoomlocomotieven. Het bekende Spoorwegmuseum is namelijk niet alleen open voor museumpubliek; ook bedrijven kunnen er terecht voor een vergadering in een van de 16 vergaderruimtes. Deze unieke locatie ligt in het hart van Utrecht, is eenvoudig te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en heeft 200 parkeerplaatsen voor de deur.

Voor de ultieme ervaring is het aan te raden om met de trein te gaan. Binnen openingstijden stopt de trein namelijk midden in het museum! Je kunt bij het Spoorwegmuseum al terecht voor vergaderingen vanaf 5 personen. Verdeel je de groepen over de meerdere zalen dan is er plek voor 400 personen. Wandel tussendoor langs de vele treinen en laat je verrassen door alles wat het Spoorwegmuseum te bieden heeft. Hier beleef je gegarandeerd een inspiratievolle dag op een bijzonder leuke plek.

Vergaderen tussen de treinen: Spoorwegmuseum Utrecht
Spoorwegmuseum Utrecht

Kunstzinnig vergaderen in het Straat museum

Dit is dé ideale locatie als je op zoek bent naar een unieke vergaderlocatie in Amsterdam. De NDSM-view in het STRAAT Museum is perfect voor vergaderingen, presentaties en lezingen. Het biedt een prachtig uitzicht op de bruisende NDSM-werf en garandeert tegelijkertijd de benodigde hoeveelheid privacy om je te focussen op je werkzaamheden.

Van Keith Haring tot Banksy, street art heeft de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen gehaald. De impact van street art op kunst, mode, design, reclame en populaire cultuur is groter dan ooit tevoren. In onze huidige tentoonstelling maak je kennis met meer dan 150 werken van 130+ kunstenaars. De kunstwerken zijn in en speciaal voor ons museum gemaakt, en de meeste van deze indrukwekkende visuele ervaringen zijn net zo groot als de muurschilderingen op straat. Dit is jouw kans om de verhalen achter de werken te ontdekken, verhalen die op straat vaak verborgen blijven.

 

Kunstzinnig vergaderen in het Straat museum
Straat Museum

Vergaderen in een automuseum in Den Haag

Ook het Louwman Museum in Den Haag is een fraaie plek voor een vergadering. Dit automuseum toont de oudste privécollectie automobielen ter wereld. Hiermee is het dé plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 250 auto’s. Hoeveel inspiratie wil je nodig hebben voor een vruchtbare vergadering? Met maar liefst negen ruimtes is er voldoende plek te boeken.

Kies bijvoorbeeld voor een presentatie in het theater of boek een dag waarbij het museum exclusief voor jouw gasten beschikbaar is. Er is van alles mogelijk bij het Louwman Museum. In totaal kun je hier met 5 tot 1000 mensen terecht. Ga voor een arrangement en je profiteert direct van een dag met eten en drinken. Er zijn vier zalen beschikbaar voor een all-in vergaderarrangement waarbij jullie echt nergens aan hoeven te denken. Heerlijk!

Vergaderen in een automuseum in Den Haag
Louwman Museum in Den Haag

Vergaderen bij Beeld en Geluid in Hilversum

In de mediastad Hilversum kun je vergaderen bij Beeld en Geluid. Een waar instituut voor de mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals.

Of je nu op zoek bent naar een vergaderzaal of een geweldig leuk personeelsfeest wilt organiseren in het atrium: Beeld en Geluid heeft de ideale ruimtes en faciliteiten om jouw evenement of bijeenkomst tot een groot succes te maken. Door onze nauwe samenwerking met diverse leveranciers zijn wij buitengewoon goed in staat aan jouw extra wensen tegemoet te komen. Van originele giveaways en speciale catering tot podiumbouw en muzikale aankleding, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Vergaderen bij Beeld en Geluid in Hilversum
Beeld en Geluid

Meer vergaderlocaties in een museum

Op zoek naar een té gekke vergaderplek in een museum? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties in een Museum voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht