Vergaderinspiratie

Hoe kies je een (té) gekke naam voor je vergaderruimte?


donderdag 2 juni 2022

Vergaderlocaties die vandaag de dag op willen vallen, hebben meer nodig dan alleen een originele plek of een bijzonder gebouw. Wat veel ondernemers binnen deze branche nog niet weten, is dat de naam van een vergaderruimte ook erg belangrijk is om potentiële klanten te kunnen scoren. Bij het opzetten en organiseren van een vergaderlocatie wordt het benoemen van bepaalde ruimtes vaak overgelaten aan office managers of facility managers. De valkuil hierbij is dat er al gauw gekozen wordt voor een eenvoudige, saaie of basic naam. Dergelijke managers hebben immers wel wat meer en vooral beters te doen dan het verzinnen van namen voor vergaderruimtes. Gelukkig is er een aantal tips en tricks die je kunt gebruiken om een passende én (te) gekke naam te kiezen voor je vergaderruimte(s). Het belangrijkste onderdeel hierbij is dat je voor een naam of meerdere namen gaat die de perfecte match is voor je locatie. Hoe je dat kiest, lees je hier.

Hoe kies je een (té) gekke naam voor je vergaderruimte?

Naam verzinnen voor vergaderlocatie in de natuur

Nederland kent een groot aantal bijzondere vergaderlocaties in het groen, zoals deze unieke vergadertent op de Veluwe of deze bizarre vergaderspot op een eiland. Het kiezen van namen voor vergaderruimtes op dit soort plekken lijkt misschien makkelijk, maar is het soms niet. Wat in ieder geval ontzettend passend is, is om te gaan voor ‘groene’ namen. Kies bijvoorbeeld voor een reeks benamingen van planten of bomen. Of ga voor een algemene naam, zoals namen van natuurgebieden of grote natuurwonderen.

Te gekke namen voor vergaderruimtes in de natuur zijn bijvoorbeeld nationale natuurparken, zoals Yosemite (Verenigde Staten), Lake District (Groot-Brittannië), Timanfaya (Lanzarote) of Þingvellir (IJsland). Dit soort namen zijn misschien even wennen, maar zullen zonder twijfel opvallen. Ook leuk binnen dit natuurthema zijn namen van insecten, dieren of grote wildebeesten. Een simpele benaming van een ruimte zoals Koe, Schaap, Gnoe of Emoe kan al heel erg pakkend zijn.

Naam verzinnen voor vergaderlocatie in de natuur
Vergaderen in het groen op de Veluwe bij Buitenplaats Beekhuizen

Unieke namen voor vergaderlocaties in de stad

Natuurlijk kun je voor een bijzonderevergaderlocatie in de stad ook best gaan voor een groene naam. Er is echter nog veel meer keuze, waarbij andere thema’s wellicht nog net iets beter passen bij een stedelijke vergaderlocatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de namen van diverse hoofdsteden ter wereld? Hoe te gek is het wanneer je ruimtes hebt die spreekwoordelijk luisteren naar Tokyo, Madrid, Kathmandu, Berlijn, Washington, Kaapstad et cetera?

Je kunt ook juist gaan voor namen van minder grote steden of juist onbekende dorpen uit Nederland. Boerenhol, Morra, Bommelskous, Dingen en Hongerige Wolf zijn nog maar een paar van dit soort bijzondere plaatsnamen in Nederland. Of kies juist voor steden die in de buurt liggen van je vergaderlocatie. Vergaderplekken in Utrecht krijgen dan bijvoorbeeld namen zoals Soest, Zeist, Vleuten en Groenekan.

Unieke namen voor vergaderlocaties in de stad

Bekende mensen als naam voor vergaderruimtes

Hoe leuk het ook is om een naam te kiezen die goed past bij de vergaderlocatie; dit móet natuurlijk niet. Er zijn namelijk zoveel te gekke benamingen voor vergaderruimtes te vinden dat je het ook totaal ergens anders kunt zoeken. Wat daarnaast heel goed werkt bij dergelijke benamingen zijn de namen van bekende mensen. Ook hiermee kun je alle kanten op: kies bijvoorbeeld voor namen van oude sterren, zoals Marilyn (Monroe), Elvis (Presley) of Brigitte (Bardot). Ook namen van oude wetenschappers en geleerden passen goed in dit rijtje. Denk hierbij aan Marie Curie, Alexander Bell, Albert Einstein of Thomas Edison. Dit soort namen passen goed bij vergaderlocaties die klassiek en stijlvol zijn ingericht.

De meer moderne vergaderruimtes verdienen een hippere naam. Er zijn genoeg sterren en bekende mensen die de afgelopen jaren internationaal furore hebben gemaakt. Hoe tof is het bijvoorbeeld om een vergaderruimte te vernoemen naar Madonna? Of misschien naar de King of Pop: Michael Jackson? Of ga juist voor namen van sterren die momenteel hip zijn, zoals Kanye West, Nicki Minaj, Kendrick Lamar, Katy Perry of Ariana Grande. Dit soort namen passen heel goed bij hippe, stedelijke locaties met een moderne inrichting, zoals deze oude fabrieksloods in Amsterdam.

Bekende mensen als naam voor vergaderruimtes
Vergaderen in Amsterdam: oude fabrieksloods

Tips voor het kiezen van een originele naam voor je vergaderruimte

Weet je na het aantal gegeven voorbeelden nog steeds niet goed voor welke namen je moet gaan? Geen zorgen: met de volgende tips wordt het kiezen van een passende en originele naam iets eenvoudiger.

Verder lezen

> De bijzondere vergaderzalen van Google

> De unieke vergaderruimtes van Coolblue

Unieke vergaderlocaties in Nederland

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht