Vergaderinspiratie

6 bijzondere brainstormlocaties


vrijdag 30 september 2022

Brainstormen betekent: alle remmen los! Zo veel mogelijk creatieve ideeën bedenken in een korte sessie met je collega’s klinkt niet ingewikkeld, maar goede ideeën komen niet vanzelf. Naast dat er een ontelbaar aantal brainstormtechnieken bestaan, heeft ook de fysieke omgeving een grote invloed op je creativiteit en teamwork. Een onbekende werkplek kan wonderen doen. Probeer dus een keer écht ‘out-of-the-box’ te denken door je stoffige kantoorpand te verlaten en je collega’s te verrassen met een bezoekje aan één van deze 6 unieke brainstormlocaties in Nederland.

6 bijzondere brainstormlocaties

1. Zwevend brainstormen

Ongestoord brainstormen zonder dat je tussendoor mailtjes hoort binnenkomen in je inbox; dat kan het beste midden in de natuur. Laat dus een keer je laptops en telefoons thuis en ga een dagdeel naar het Brabantse Heeze voor een zwevende brainstormsessie. En dan bedoelen we letterlijk zwevend. Midden in het bos staan namelijk 12 zwevende Zweedse Skogchairs in een cirkel die zullen zorgen voor een gevoel van veiligheid, gelijkwaardigheid en saamhorigheid.

Skogsfloating is een innovatief concept in Nederland en is geschikt voor rustgevende brainstorms waar iedereen op gelijk niveau zijn ideeën met elkaar kan delen. Het idee is gebaseerd op de kracht van de natuur. Ook met slecht weer en koude temperaturen kan hier worden gebrainstormd met een daktent en thermoslaapzakken. Echt een aanrader voor een team dat iets nieuws wil proberen!

1. Zwevend brainstormen

2. Brainstormen op een boot

Liever iets meer luxe in de natuur? Wat dacht je dan van deze brainstormlocatie op een jacht? Deze Gelderse varende locatie is van alle gemakken voorzien, inclusief wifi, smart-tv en flipover. Met je blik op het water krijg je vast en zeker nieuwe perspectieven.

Het luxe schip is geschikt voor zowel hard werken als voor ontspanning, want ook tussentijdse rust is belangrijk voor je creativiteit. Om af en toe van locatie te wisselen of om een spel of activiteit toe te passen, kan de schipper aanleggen bij bijvoorbeeld één van de onbewoonde eilandjes in de Randmeren, Harderwijk, Zeewolde en nog veel meer plekken. De frisse ideeën waaien je tegemoet.

2.  Brainstormen op een boot

3. Brainstormen in een ballenbak

Niemand zo creatief als een kind. Om jou en je team met innovatieve ideeën te laten komen, kun je daarom ook een speelse aanpak proberen. Bij hotel HUP maken ze een sport van brainstormen! Je krijgt immers de beste ideeën als je je energiek en vitaal voelt.

Brainstorm hier in een kleurrijke ballenbak. Even een pauze nodig? Speel dan een potje pingpong of ga via de glijbaan naar de lunchroom om een hapje te eten. Je team zal zeker verrast zijn door alle mogelijkheden.

3. Brainstormen in een ballenbak

4. Brainstormen in een creatief centrum

Bij creatief centrum Brand36 kun je verschillende ruimtes huren die (ieder op een eigen manier) een inspirerende werking hebben. Deze ruimtes zijn los van elkaar of samen af te huren, dus is geschikt voor verschillende groepsgroottes. Zo kun je creatief brainstormen in ‘de Kazerne’ waar je lekker veel kunt bewegen, in ‘de Stormbaan’ met verschillende knusse hoekjes of in een formele zaal als ‘Firezone’ en ‘Brandpunt’. Voor ieder wat wils dus.

De ruimtes beschikken over visuele hulpmiddelen die jullie hersenen zullen prikkelen. Dus zoek je een plek in de randstad om met een groot team te brainstormen? Dan is dit creatieve centrum in trendy Den Haag zeker goed te overwegen.

4. Brainstormen in een creatief centrum

5. Muzikaal brainstormen

Is jouw team snel geïnspireerd door kunsten, zoals muziek? Dan is de Music Meeting Lounge iets voor jullie. In het Noord-Hollandse Amstelveen zijn verschillende ruimtes en hoekjes gecreëerd om je creativiteit de vrije loop te laten. Zo kun je in de creative space een goede brainstorm houden en tussendoor uitwaaien op het fijne dakterras.

Alle moderne faciliteiten zijn aanwezig in de muzikale lounge, waarvan de DJ-booth misschien wel de belangrijkste is. Er is een platencollectie aanwezig die afgespeeld kan worden. Hiermee kunnen jij en je collega’s elkaar inspireren met eigen gekozen muziek. Zo creëer je zelf de ambiance die geschikt is voor de sessie.

5. Muzikaal brainstormen

6. Brainstormen tussen street art en graffiti

Liever geïnspireerd raken door beeldende kunsten dan door muziek? Het STRAAT museum in Amsterdam beschikt over creatieve ruimtes en heeft tevens een tentoonstelling van street art en graffiti. Er worden hier maar liefst meer dan 150 kunstwerken tentoongesteld. Al deze werken zorgen gegarandeerd voor ideeën waar je anders nooit op was gekomen!

STRAAT is van alle gemakken voorzien en heeft voor iedere stemming een andere ruimte. In alle rust nadenken kan in de professionele vergaderruimte en inspiratie opdoen kan in de tentoonstellingsruimte. Alle kleuren en vormen zullen jullie anders doen nadenken.

6. Brainstormen tussen street art en graffiti

Meer vergaderinspiratie

Bekijk voor meer inspiratie ons hele aanbod bijzondere brainstormlocatiesWil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht