Loading...
7 juli 2020#

Hoe kies je een (té) gekke naam voor je vergaderruimte?

Vergaderlocaties die vandaag de dag op willen vallen, hebben meer nodig dan alleen een originele plek of een bijzonder gebouw. Wat veel ondernemers binnen deze branche nog niet weten, is dat de naam van een vergaderruimte ook erg belangrijk is om potentiële klanten te kunnen scoren.

Bij het opzetten en organiseren van een vergaderlocatie wordt het benoemen van bepaalde ruimtes vaak overgelaten aan office managers of facility managers. De valkuil hierbij is dat er al gauw gekozen wordt voor een eenvoudige, saaie of basic naam. Dergelijke managers hebben immers wel wat meer en vooral beters te doen dan het verzinnen van namen voor vergaderruimtes.

Gelukkig is er een aantal tips en tricks die je kunt gebruiken om een passende én (te) gekke naam te kiezen voor je vergaderruimte(s). Het belangrijkste onderdeel hierbij is dat je voor een naam of meerdere namen gaat die de perfecte match is voor je locatie. Hoe je dat kiest, lees je hier.

Vergaderen in het groen op de Veluwe bij Buitenplaats Beekhuizen

Naam verzinnen voor vergaderlocatie in de natuur

Nederland kent een groot aantal bijzondere vergaderlocaties in het groen, zoals deze unieke vergadertent op de Veluwe of deze bizarre vergaderspot op een eiland. Het kiezen van namen voor vergaderruimtes op dit soort plekken lijkt misschien makkelijk, maar is het soms niet. Wat in ieder geval ontzettend passend is, is om te gaan voor ‘groene’ namen. Kies bijvoorbeeld voor een reeks benamingen van planten of bomen. Of ga voor een algemene naam, zoals namen van natuurgebieden of grote natuurwonderen.

Te gekke namen voor vergaderruimtes in de natuur zijn bijvoorbeeld nationale natuurparken, zoals Yosemite (Verenigde Staten), Lake District (Groot-Brittannië), Timanfaya (Lanzarote) of Þingvellir (IJsland). Dit soort namen zijn misschien even wennen, maar zullen zonder twijfel opvallen. Ook leuk binnen dit natuurthema zijn namen van insecten, dieren of grote wildebeesten. Een simpele benaming van een ruimte zoals Koe, Schaap, Gnoe of Emoe kan al heel erg pakkend zijn.

Vergaderen in een uniek fort op een eiland bij IJmuiden

Unieke namen voor vergaderlocaties in de stad

Natuurlijk kun je voor een bijzonderevergaderlocatie in de stad ook best gaan voor een groene naam. Er is echter nog veel meer keuze, waarbij andere thema’s wellicht nog net iets beter passen bij een stedelijke vergaderlocatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de namen van diverse hoofdsteden ter wereld? Hoe te gek is het wanneer je ruimtes hebt die spreekwoordelijk luisteren naar Tokyo, Madrid, Kathmandu, Berlijn, Washington, Kaapstad et cetera?

Je kunt ook juist gaan voor namen van minder grote steden of juist onbekende dorpen uit Nederland. Boerenhol, Morra, Bommelskous, Dingen en Hongerige Wolf zijn nog maar een paar van dit soort bijzondere plaatsnamen in Nederland. Of kies juist voor steden die in de buurt liggen van je vergaderlocatie. Vergaderplekken in Utrecht krijgen dan bijvoorbeeld namen zoals Soest, Zeist, Vleuten en Groenekan.

Bekende mensen als naam voor vergaderruimtes

Hoe leuk het ook is om een naam te kiezen die goed past bij de vergaderlocatie; dit móet natuurlijk niet. Er zijn namelijk zoveel te gekke benamingen voor vergaderruimtes te vinden dat je het ook totaal ergens anders kunt zoeken. Wat daarnaast heel goed werkt bij dergelijke benamingen zijn de namen van bekende mensen. Ook hiermee kun je alle kanten op: kies bijvoorbeeld voor namen van oude sterren, zoals Marilyn (Monroe), Elvis (Presley) of Brigitte (Bardot). Ook namen van oude wetenschappers en geleerden passen goed in dit rijtje. Denk hierbij aan Marie Curie, Alexander Bell, Albert Einstein of Thomas Edison. Dit soort namen passen goed bij vergaderlocaties die klassiek en stijlvol zijn ingericht.

De meer moderne vergaderruimtes verdienen een hippere naam. Er zijn genoeg sterren en bekende mensen die de afgelopen jaren internationaal furore hebben gemaakt. Hoe tof is het bijvoorbeeld om een vergaderruimte te vernoemen naar Madonna? Of misschien naar de King of Pop: Michael Jackson? Of ga juist voor namen van sterren die momenteel hip zijn, zoals Kanye West, Nicki Minaj, Kendrick Lamar, Katy Perry of Ariana Grande. Dit soort namen passen heel goed bij hippe, stedelijke locaties met een moderne inrichting, zoals deze oude fabrieksloods in Amsterdam.

Vergaderen in Amsterdam: oude fabrieksloods

Tips voor het kiezen van een originele naam voor je vergaderruimte

Weet je na het aantal gegeven voorbeelden nog steeds niet goed voor welke namen je moet gaan? Geen zorgen: met de volgende tips wordt het kiezen van een passende en originele naam iets eenvoudiger.

  • Ga niet alleen aan de slag met het bedenken van een naam. Betrek het hele bedrijf erbij. Laat iedereen een thema en eventueel een lijstje met namen inleveren. Op basis van de input worden er gezamenlijk keuzes gemaakt. Het leuke hiervan is dat je uiteindelijk door democratisch te stemmen namen hebt voor vergaderruimtes. Iedereen heeft dus iets mogen en kunnen zeggen, wat de teamspirit versterkt.
  • Bedenk één vast thema. Natuurlijk kun je gaan voor losse benamingen, maar dat maakt het kiezen van die namen ook wat moeilijker. Denk dus goed na over welk thema bij de vergaderlocatie past en verzin vervolgens pas namen binnen dat thema.
  • Kies voor een thema en naam waar iedereen zich fijn bij voelt. Je krijgt als het goed is een groot en divers publiek over de vloer, waarbij je niemand wilt kwetsen.
  • Laat je creativiteit de vrije loop gaan. Alles mag en alles kan, zolang je rekening houdt met het publiek. Creatief omgaan met dit soort taken betekent dat je ook kunt kiezen voor een creatief thema! Denk aan verschillende soort lettertypes, namen van bordspellen, diverse soorten kleuren en meer.