Vergaderinspiratie

Iconische vergaderlocaties in Rotterdam


donderdag 25 april 2024

Vergaderen in Rotterdam kan op een aantal prachtige locaties waar je zakelijke team en/of partners gegarandeerd de nodige inspiratie en motivatie op kan doen. Omdat Rotterdam zo'n diverse stad is, is er voor iedere gelegenheid en voor iedere soort meeting wel een passende vergaderlocatie te vinden die ook nog eens te gek is. In dit artikel geven we je een paar tips voor dit soort plekjes in Rotterdam.

Iconische vergaderlocaties in Rotterdam
Kom vergaderen op de Euromast

Vergaderen bovenop de Euromast in Rotterdam

Een van de meest bekende bouwwerken van Rotterdam is de Euromast. Je raadt het misschien al wel: naast het feit dat deze bezienswaardigheid met regelmaat door toeristen van binnen en buiten Nederland wordt bezocht, kun je er vergaderen. En dat op 100 meter hoogte! Vanaf de vergaderruimte, die bovenin de carrousel te vinden is, hebben jullie een magisch uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Vergaderen in de Euromast is geschikt voor verschillende soorten meetings, presentaties en workshops. Er zijn in totaal 6 ruimtes te huur waar je tot een maximum van 350 personen kwijt kunt. Wil je het echt groots aanpakken? Huur dan de hele Euromast af voor je zakelijke evenement! Wat goed is om te weten, is dat je iedere bijeenkomst kunt combineren met een leuk uitje. Wat dacht je van abseilen vanaf de mast? Of bezoek het allerhoogste puntje van de mast!

Vergaderen bovenop de Euromast in Rotterdam
Vergaderen in de Euromast

Ontdek de Kubuswoningen als vergaderlocatie

Wanneer je de Euromast kent, dan ken je de Kubuswoningen van Rotterdam zonder twijfel ook. Dit bouwwerk is inmiddels wereldwijd bekend en kan eveneens bezocht worden door toeristen. Daarnaast is er een woning beschikbaar voor overnachtingen én kun je er vergaderen. Door de unieke architectuur die schots en scheef is, is het misschien even wennen. Maar: dit zorgt wel voor volop creativiteit en een goede sfeer tijdens zakelijke meetings.

Er zijn 2 zalen waar je de unieke bouwstijl van het gebouw kunt ervaren: de Piet Blomzaal en de Erasmuszaal. De gezellige brasserie is ideaal voor een event of een borrel. Je huurt de Kubuswoning exclusief af voor jouw gezelschap voor 4 uur, 8 uur of 12 uur. Na de tijd is het mogelijk om de sfeervolle Markthal te bezoeken dat direct naast de Kubuswoningen ligt. Daar vind je diverse horecagelegenheden voor een hapje en een drankje.

Ontdek de Kubuswoningen als vergaderlocatie
Opvallende Kubuswoningen van Rotterdam

Ga voor het Heineken Gebouw als vergaderlocatie

Dat Rotterdam bol staat van de unieke vergaderlocaties weet je dus inmiddels wel. Daar komt nog een te gekke plek bij, namelijk het Heineken Gebouw dat centraal in de stad gelegen is. Dit opvallende historische bouwwerk is de plek waar Heineken de begindagen beleefde. In combinatie met nieuwe elementen en vergaderfaciliteiten zorgt dat voor een speciale plek in Rotterdam om inspiratie op te doen of indruk te maken op je gasten.

Het is mogelijk om het hele gebouw af te huren voor je gezelschap. In het markante gebouw is horeca aanwezig en kun je in alle rust samenkomen met zakelijke partners, werknemers en ander zakelijk gezelschap. Kijk je ogen uit en ga met volle inspiratie terug naar huis. Het Heineken Gebouw is gemakkelijk te bereiken met de auto, maar nog beter met het openbaar vervoer. De tram stopt op 1 minuut afstand.

Ga voor het Heineken Gebouw als vergaderlocatie
Vergaderen in het Heineken Gebouw

Vergaderen aan boord van een Yacht in Rotterdam

Een andere 'wow-belevenis' ervaar je vanaf een drijvende vergaderlocatie, namelijk de elegante Thales Rotterdam Yacht. Dit 28 meter stalen gevaarte is doordrenkt met bijzondere geschiedenis en is gelegen in het centrum van de stad, namelijk in de Leuvehaven aan de voet van de Erasmusbrug. Wat deze vergaderlocatie zo uniek maakt, is dat je zowel in de haven kunt vergaderen als dat je al varend samen kunt komen. Het is maar net wat je zelf prettig vindt.

Waar je ook voor kiest; beide opties zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor je team! Door de slimme indeling van de boot kun je je programma over verschillende ruimtes verspreiden. Natuurlijk is er tussendoor of aan het einde van de vergadering ruimte om echt even te ontspannen op het dek. Met de wind door je haren en het uitzicht op de stad doen jullie nieuwe inspiratie op. Kortom: een absolute must om te boeken wanneer je op zoek bent naar een écht unieke vergaderlocatie in Rotterdam.

Vergaderen aan boord van een Yacht in Rotterdam
Vergaderen op een Yacht

Kom samen in de botanische tuin van Rotterdam

Tot slot nog een vergaderlocatie die je niet mag missen: kom samen vergaderen in de botanische tuin in het hart van Rotterdam. Het zal je verbazen hoe groen het hier is - zo middenin de stad! Deze groene oase kan voor een dag jullie vergaderlocatie zijn. Hierbij is van alles mogelijk: voor grote groepen tot 1000 personen kan de hele tuin worden ingezet.

Ook met kleinere gezelschappen, bijvoorbeeld tot 50 of 100 personen zijn er fijne opties beschikbaar, zoals een dinersetting, een theateropstelling of een festivalsetting. Wat goed is om te weten, is dat het vergaderarrangement volledig naar eigen wens kan worden aangepast met een lunch of een diner. Hierbij staat duurzaamheid, pure en verse producten en een welverdiende break centraal. Tegelijkertijd genieten jullie van al het mooie groen dat de tuin te bieden heeft.

Kom samen in de botanische tuin van Rotterdam
Vergaderen in de botanische tuin van Rotterdam

Meer inspiratie voor uniek vergaderen in Rotterdam

Rotterdam kent nog veel meer bijzondere vergaderlocaties. Bekijk ons aanbod vergaderlocaties in Rotterdam voor meer opties. Meer inspiratie vind je natuurlijk ook via onze pagina op Facebook en natuurlijk Instagram.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht