Vergaderinspiratie

Duurzame vergaderlocaties in Amsterdam


maandag 7 augustus 2023

Uniek vergaderen op een vergaderlocatie waar duurzaamheid centraal staat? En dat het liefst ook nog eens in onze mooie hoofdstad? Check! In Amsterdam vind je meerdere te gekke duurzame vergaderlocaties waar je je ogen uitkijkt én waar je heel goed samen kunt komen met je team, zakelijke partners of collega's. In dit artikel vertellen we je meer over een aantal van die locaties.

Duurzame vergaderlocaties in Amsterdam
Duurzaam vergaderen in Amsterdam

Vergaderen in het meest duurzame hotel van Amsterdam

Zo kent Amsterdam het eerste zero energy hotel van de hele wereld! Je raadt het al: het is mogelijk om in dit duurzame en energieneutrale hotel te vergaderen. Het hotel staat op een magische plek aan het IJmeer en aan de haven van Amsterdam-IJburg. Aan een mooie omgeving heb je hier dus ook zeker geen gebrek. Het hotel is niet alleen het eerste hotel ter wereld dat volledig energieneutraal is; het is ook nog eens het meest duurzame hotel van heel Amsterdam.

Deze duurzame filosofie werd al beloond met een EZK Energy Award van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In het hotel vind je een sky bar op de tiende verdieping vanaf waar je een bijzonder uitzicht hebt over de stad. Het is mogelijk om de locatie exclusief af te huren; er zijn 195 hotelkamers aanwezig. Natuurlijk kun je er ook voor een dag(deel) terecht.

Vergaderen in het meest duurzame hotel van Amsterdam
Zero energy hotel in Amsterdam

Duurzame vergaderlocatie in de tuinen van Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam, in het groen van de stad, staat een stoere vergaderlocatie voor grote groepen tot 85 personen. Staande bijeenkomsten kunnen zelfs tot 150 personen georganiseerd worden op deze plek. De vergaderlocatie is gelegen in de Osdorper Binnenpolder, wat in het hart van de natuur is maar ook dichtbij de bruisende binnenstad van Amsterdam is.

De vergaderlocatie beschikt over 5 ruimtes waar meetings, presentaties en workshops gegeven kunnen worden. Omdat er 41 bijzondere cabins en tiny houses op hetzelfde terrein te vinden zijn, is het mogelijk om de hele locatie exclusief voor jullie gezelschap af te huren. Het vele groen en de prachtige omgeving zorgen voor voldoende inspiratie voor een meerdaagse bijeenkomst!

Duurzame vergaderlocatie in de tuinen van Amsterdam
Unieke vergaderlocatie in de tuinen van Amsterdam

Vergaderlocatie op een duurzame woonboot in Amsterdam

Ben je op zoek naar een duurzame en sfeervolle vergaderlocatie in Amsterdam voor een kleinere groep? Wie weet is dan deze bijzondere vergaderlocatie op een duurzame woonboot in de hoofdstad iets voor jullie. Vergaderen doe je hier met maximaal 25 personen; daarom is de boot ook alleen exclusief af te huren voor gezelschappen. Je bent hier dus niet met andere gasten aan boord; alleen met je eigen team.

De woonboot is zelfvoorzienend en beschikt over een lichte ruimte van 40m2 met een vrij uitzicht op het IJ. Moet je je voorstellen hoeveel inspiratie zo'n uitzicht met zich mee brengt! Boek je een vergaderarrangement dan genieten jullie van koffie en thee, biologische koekjes, een goed gevulde fruitschaal en ander lekkers. Ook zijn er andere arrangementen bij je boeking bij te boeken, zoals een luncharrangement of een dinerarrangement.

Vergaderlocatie op een duurzame woonboot in Amsterdam
Vergaderen op een duurzame woonboot

Vergaderen in een energieneutraal houten huis vlakbij de Zuidas

Tot slot nog zo'n plek vanaf waar je binnen no time in de stad zit, maar waar je ook optimaal geniet van het groen om je heen: dit energieneutrale houten huis vlakbij de Zuidas. Deze unieke locatie is goed verborgen in de natuur en heeft een fraai uitzicht over het water en het Amsterdamse Bos. Door de waterpomp en de zonnepanelen is de locatie volledig energieneutraal.

Natuurlijk is de vergaderlocatie van alle gemakken voorzien voor een prettige samenkomst met je team. Er is een complete keuken aanwezig, evenals flipovers, een beamer, een toilet en natuurlijk WiFi. Om deze bijzondere plek helemaal eigen te maken voor een dagje of een dagdeel is het aan te raden om de locatie exclusief af te huren. Zo kom je gegarandeerd tot rust én kun je inspiratie opdoen - de ideale combinatie.

Vergaderen in een energieneutraal houten huis vlakbij de Zuidas
Groene vergaderlocatie nabij de Zuidas

Meer duurzame vergaderlocaties in Nederland

> Bekijk alle bijzondere vergaderlocaties in Amsterdam

Ook buiten Amsterdam kun je terecht bij diverse duurzame vergaderlocaties. Hoe uniek is het bijvoorbeeld om te vergaderen en te overnachten in zogeheten waterlodges in Friesland? Of huur deze circulaire vergaderlocatie in Utrecht af voor maximaal 80 personen. Omdat duurzaamheid een onderwerp is dat steeds meer ondernemers belangrijk vinden, is de kans groot dat het aantal duurzame vergaderlocaties in Nederland de komende jaren alleen maar groter wordt. Goed om in de gaten te houden dus!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht