Vergaderinspiratie

5x vergaderen op een iconische locatie in Amsterdam


dinsdag 19 maart 2024

Op zoek naar een te gekke vergaderlocatie in Amsterdam? We've got you. In dit artikel geven we enkele tips voor iconische vergaderplekken in de hoofdstad. Wat dacht je van vergaderen in een voormalige gevangenis? Of van een meeting in De Waag van Amsterdam?

5x vergaderen op een iconische locatie in Amsterdam
De Waag in Amsterdam

1. Vergaderen in De Waag van Amsterdam

Als je op zoek bent naar een vergaderlocatie in het hart van Amsterdam, dan raden we je zonder twijfel De Waag in Amsterdam aan. Ooit fungeerde dit historische monument als stadspoort van de stad, maar inmiddels is het gebouw omgetoverd tot een moderne vergaderlocatie met 3 verschillende ruimtes voor een inspirerende vergadering. Alle ruimtes kijken ook nog eens uit over de binnenstad van Amsterdam.

Je hebt bijvoorbeeld een spectaculair uitzicht over de Gelderskade en de Kloveniersburgwal. Wat goed is om te weten, is dat er ruimtes beschikbaar zijn voor maximaal 8 personen, 20 personen en 22 personen. Natuurlijk is er goede wifi aanwezig en zijn alle ruimtes voorzien van moderne faciliteiten. Naast de aanwezigheid van koffie en thee kun je altijd een extra arrangement bijboeken, zoals een lunch of diner.

1. Vergaderen in De Waag van Amsterdam
Vergaderzaal van De Waag

2. Ideaal: vergaderen op Centraal Station in Amsterdam

Een van de meest bereikbare vergaderlocaties van de stad is deze vergaderplek op Centraal Station in Amsterdam. Grote kans dat je er wel eens langs bent gelopen wanneer je al eens met de trein naar Amsterdam bent geweest; deze locatie bevindt zich namelijk gewoon op het perron! Geen zorgen: je kunt de vergaderlocatie ook bereiken zonder OV-kaart, bijvoorbeeld wanneer je met de auto komt. Het is mogelijk om betaald te parkeren in de buurt.

Deze bijzondere vergaderlocatie is gevestigd in oude wachtkamers die volledig gerestaureerd zijn. Het gebouw is ontworpen door Rijksbouwmeester Dr. Pierre Cuypers in de 19e eeuw. Er zijn 2 vergaderruimtes die je kunt afhuren om vervolgens nog even na te praten of een lekker hapje te eten in het aanwezige restaurant. In de Vier Seizoenen Wachtkamer (vergaderruimte) is plek voor 40 personen; de Eerste Klas Wachtkamer (ook een vergaderruimte) biedt plek voor maximaal 120 personen in diner set-up en voor 250 personen in receptie set-up.

2. Ideaal: vergaderen op Centraal Station in Amsterdam
Wow: vergaderen op het treinstation van Amsterdam

3. Vergaderen in het ketelhuis van de Bijlmer Bajes

In de kelder van de voormalige (bekende) Bijlmer Bajes kun je vandaag de dag vergaderen tussen de brouwketels van de brouwerij die je er nu kunt vinden. Deze hoge en grote ruimte werd vroeger gebruikt als ketelhuis van de gevangenis. Dat zorgt voor een rauw en industrieel karakter, wat voor vergaderingen in zowel een formele als informele setting perfect is.

Er is 1 ruimte aanwezig waar je met veel mensen terecht kunt. Parkeren kan gewoon gratis; er is plek voor 30 tot 40 auto's op het terrein. Je kunt de vergaderlocatie ook goed bereiken met het openbaar vervoer. Dompel je onder in de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en kijk je ogen uit in de huidige brouwerij. Naast vergaderingen is deze locatie af te huren voor feestjes, borrels en andere gelegenheden. Er is een overdekt terras aanwezig met verschillende mogelijkheden.

3. Vergaderen in het ketelhuis van de Bijlmer Bajes
Vergaderen in een oude gevangenis en een brouwerij

4. Vergaderen in het Planetarium in Amsterdam

Net nu je denkt dat we alle unieke vergaderlocaties van Amsterdam al benoemd hebben, komen we met nog een prachtige locatie: het Planetarium in het Amsterdamse Gaasperpark. Op deze historische plek bestudeerde men vroeger het universum. Tegenwoordig kun je er heel goed vergaderen met grote groepen. Er zijn namelijk maar liefst 14 zalen aanwezig: van 30m2 tot 205m2 groot. Ieder gewenste opstelling is dus mogelijk!

In iedere ruimte zijn comfortabele stoelen aanwezig, evenals ruime tafels, snelle wifi, beamers en meer. Het is mogelijk om de hele locatie exclusief af te huren. Daarbij zijn er allerlei mogelijkheden voor lunch en diner of een borrel. Ga bijvoorbeeld voor een gezonde picknicklunch in het park of schuif aan voor een vijfgangendiner in restaurant Aarde. Goed om te weten: het Planetarium is goed bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. 

4. Vergaderen in het Planetarium in Amsterdam
Vergaderen in het Planetarium

5. Kom samen in een museum voor graffiti en street art in Amsterdam

Tot slot nog een zeer unieke vergaderlocatie in de hoofdstad: kom vergaderen in een museum voor graffiti en street art in Amsterdam. Het museum is gevestigd op het meest bruisende deel van de stad: de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Vanuit het museum (en dus de vergaderlocatie) heb je een prachtig uitzicht op de NDSM-werf, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de nodige privacy en focus voor de vergadering.

Wat deze locatie extra bijzonder maakt, is dat het museum en de vergaderlocatie gevestigd zijn in een vroegere scheepsloods van maar liefst 8000m2 groot. Het is zowel een nationaal monument als de grootste graffiti en street art playground van de hoofdstad. Wil je de hele locatie afhuren, dan is dat zeker mogelijk. Ook leuk: kom vergaderen én ga voor een rondleiding om er een complete ervaring van te maken. Uniek om eens te zien én hartstikke goed voor de teambuilding.

5. Kom samen in een museum voor graffiti en street art in Amsterdam
Street art en graffiti museum in Amsterdam

Op zoek naar meer inspiratie voor een vergaderlocatie in Amsterdam?

In en rondom Amsterdam zijn er nog veel meer bijzondere vergaderlocaties te boeken. Neem een kijkje op onze pagina met vergaderlocaties in Noord-Holland voor de nodige tips. Meer inspiratie vind je via onze pagina op Facebook en natuurlijk Instagram.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht