Loading...
8 augustus 2020#

3 Bijzondere vergaderlocaties in de open lucht

Even afstand nemen van kantoor wordt wel heel letterlijk genomen bij deze unieke vergaderlocaties in de buitenlucht. Buiten vergaderen, ook wel outdoor vergaderen genoemd, is al enkele jaren hip en happening.

Waarom vergaderen in de buitenlucht?
Het is niets nieuws dat verandering van locatie een goede invloed kan hebben op een brainstormsessie, een belangrijke meeting of een vergadering. Is die nieuwe locatie ook nog eens buiten dan geniet je volop van de nodige inspiratie.

Hoe dat kan? Heel simpel: je verruilt kunstmatig licht met natuurlijk licht, je ademt échte frisse lucht in in plaats van lucht uit de airco en je raakt sneller geïnspireerd door een groene omgeving. Uit onderzoek blijkt niet voor niets dat natuur goed is voor je gezondheid en welzijn. Ben je dus op zoek naar nieuwe inspiratie en/of een energieboost bij je medewerkers? Ga dan de natuur in voor een vergadering. Hieronder lees je meer over drie unieke locaties waar je buiten kunt vergaderen.

Buiten vergaderen bij BuitenOverleg in Wijchen

Uniek buiten vergaderen in natuurgebied Wijchens Ven
Boek bijvoorbeeld het knusse buitenhuis of mobiele buitenkantoor van BuitenOverleg in Wijchen. Hier heb je de keuze uit meerdere buitenplekken voor een vergadering. Misschien past het gezellige tuinhuis bij de meeting die gepland staat of wellicht vergaderen jullie liever in de ruime safarilodge of middenin een fruitboomgaard. BuitenOverleg kan daarnaast een pop-up vergaderruimte regelen wanneer de bovenstaande opties niet helemaal passend zijn. Ook kun je met het team het water op wanneer je dat wenst.

Wat buiten vergaderen bij deze locatie zo fijn maakt, is dat er voor ieder soort bedrijf wel een passende plek te vinden is. Daarbij maak je altijd gebruik van moderne faciliteiten zodat jullie niets tekort komen. Over het gehele terrein van maar liefst 13000 m2 groot is snel internet te gebruiken. Je kunt je eigen eten meenemen of je maakt gebruik van diverse luncharrangementen. Extra bijzonder: overnachten is ook mogelijk bij BuitenOverleg.

BuitenOverleg in Wijchen

Bijzonder vergaderen in een botenhuis in Amstelveen
In het westen van het land vind je een voormalig boothuis dat vandaag de dag dienst heeft als unieke vergaderlocatie. Dit bijzondere plekje ligt aan de startkant van de Bosbaan en heeft volledig uitzicht op de baan en de natuur eromheen. Heb je inspiratie nodig of wil je een dag off the grid werken in de buurt van Amsterdam? Dan is deze locatie meer dan geschikt! Het huis beschikt over een complete American Kitchen met koelkast, koffiemachine en afwasmachine. In het botenhuis kun je met 12 mensen vergaderen – op het buitenterrein met groepen tot wel 250 man.

Het grote voordeel van deze bijzondere vergaderlocatie bij Amsterdam is dat je niet alleen tijdens de meetings geniet van alle rust; in de pauze kun je hier heerlijk wandelen. Het bekende Amsterdamse Bos ligt namelijk om de hoek! Op warme dagen nodigt het water uit voor een frisse duik en in de winter kunnen jullie knus bij het haardvuur vergaderen of pauzeren. Daarmee is deze locatie in de open lucht geschikt voor ieder seizoen.

Uniek vergaderen aan de Bosbaan

Zwevend vergaderen in het Brabantse bos
Over bijzonder vergaderen in de buitenlucht gesproken: wat dacht je ervan om zwevend te vergaderen? In Heeze in Brabant kan het. Hier vind je hotel Kapellerput waar zogeheten Zweedse Skogschairs te huur zijn. Dit zijn speciale zweefstoelen die in een cirkel worden opgehangen middenin de natuur. Dit proces wordt ook wel Skogsfloating genoemd en betekent letterlijk: zweven in het bos. Hierbij staat eerst verstillen en daarna versnellen centraal. Dat is het ideale uitgangspunt van een vruchtbare vergadering of meeting.

Ervaar samen de kracht van de natuur als inspiratiebron om zelf tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. De sessies worden gehouden onder leiding van een ervaren Skogsfloating-trainer die samen met het aanwezige team een dagdeel aan de slag gaat. Het leuke van dit concept is dat het het hele jaar geboekt kan worden. Bij slecht weer is er een daktent beschikbaar en in de winter zijn er thermosslaapzakken aanwezig. Met dit concept op deze groene locatie wordt buiten vergaderen wel heel realistisch!

Skogsfloating in Brabant