Loading...
29 oktober 2018#

In een handomdraai van vergadering naar borrel

Een vergadering heeft net als een project een begin en een eind. Standaard een koffie in de hand, laptop onder de arm en een hoofd vol met afspraken. Eerder schreven we over zogeheten energizers om de vergadering te openen, vol energie en actieve hersenen. Maar hoe eindig je nu een effectieve vergadering, zonder dat de overgebleven energie een nulpunt bereikt? Een eenvoudige manier is het organiseren van een activiteit of borrel. Samen napraten en verbinden.

Borrelen op vergaderlocaties

Inloop met koffie en koek, lunchen met lokaal geproduceerde lekkernijen en een 3-gangen diner: allemaal voorbeelden van vergaderproof arrangementen. Maar eindigen met een borrel en gezamenlijk afsluiten na een meerdaagse meeting mag natuurlijk ook. Alcohol, muziek en een informele setting worden niet vaak geassocieerd met een vergadering. Toch werkt een dergelijke activiteit door op de collegialiteit en verbinding van de groep. Vergader- en evenementenlocaties door heel Nederland spelen handig in op de trend en bieden steeds vaker arrangementen aan die ook na de vergadering doorlopen. In-house catering, een eigen restaurant of op loopafstand een plek om te borrelen, er zijn voldoende mogelijkheden!

3 Locatietips om te borrelen

Een restaurant met zalen is wellicht een open deur. En een hotel met een eigen dinerzaal en bar wellicht ook. Maar toch hebben de volgende drie locaties ieder hun eigen charme en aanbod op het gebied van activiteiten na een vergadering. Met drankjes, muziek en een informele sfeer:

1. De Waag in Amsterdam

De Waag staat natuurlijk midden in Amsterdam en staat bekend om de geweldige lunches en diners. De vergaderruimtes hebben een warme klassieke, maar toch ook moderne uitstraling. De locatie biedt ook verschillende cateringarrangementen aan. Altijd met onbeperkt versgemalen koffie, thee en frisdrank. Een uitgebreide lunch, diner of borrel is geen probleem. Neem na het vergaderen weer plaats bij de bar en meng je tussen het publiek om de vergadering in informele sfeer af te ronden.

2. Music Meeting Lounge in Amstelveen

Marianne Kuiper creƫerde de Music Meeting Lounge, waarin de platencollectie die zij van haar vader erfde een belangrijke rol speelt. Daarnaast is de eigenaar van het pand de bekende Nederlandse DJ: Martin Garrix. Hier zit je altijd goed! Beneden aan de grote vergadertafel, op een plekje bij de haard of in een van de andere zitjes. En als het weer het toelaat, gaan de deuren naar ons dakterras open en kan ook daar volop vergaderd worden. En daarna lekker borrelen en plaatjes draaien!

3. Hotel New York in Rotterdam

Hotel New York is een brok geschiedenis. Gebouwd in 1901, veel schepen weg zien varen en in 1993 geopend als Hotel en Restaurant. Alle vergaderruimtes hebben een hoog plafond en er schijnt een zee van daglicht naar binnen. Er is keuze uit drie verschillende vergaderarrangementen, namelijk: New York, Chicago en Erasmus. Van een 4-uurs arrangement tot 8 uur en van koffie en thee tot een uitgebreid diner. De bar in Hotel New York of bij NY Basement is een logisch vervolg.