Vergaderinspiratie

Origineel vergaderen: Orde van de ronde tafel


zaterdag 4 juni 2022

Aan een ronde tafel vergaderen gaat al terug naar de tijd van koning Arthur (en de ridders van de Ronde Tafel). En dat blijkt enorm effectief; het zorgt voor snellere beslissingen en een echt groepsgevoel. Het lijkt misschien vergezocht, want waarom zou je niet effectief kunnen vergaderen aan een rechthoekige tafel? Misschien dat je na deze blog anders gaat denken over de inrichting van jouw vergaderruimte of de gewenste vergaderopstelling bij externe locaties.

Origineel vergaderen: Orde van de ronde tafel

Snelle afronding

Een ronde tafel met stoelen eromheen zorgt er indirect voor dat iedereen gelijk is. Niemand zit namelijk op een goede of minder goede plek. En iedereen kan elkaar recht in de ogen aankijken. Vandaar dat koning Arthur en zijn ridders zoveel succes hadden tijdens de strijd. De vergaderingen vooraf maakten het mogelijk. Naast vergaderen, is het ook populair om creatieve sessies aan een ronde tafel of kring met stoelen te organiseren. De directe connectie met de mensen om je heen zorgt ervoor dat je open naar elkaar kunt zijn over gedachten en gevoelens. En dat draagt bij aan een effectieve en efficiënte vergadering. De betrokkenheid neemt toe en de tijdwinst is groot.

Natuurlijk is er ook onderzoek gedaan naar het gebruik van rechthoekige en ronde vergadertafels. Canadese onderzoekers van de University of Alberta en de University of British Columbia concludeerden dat mensen die vergaderen aan ronde of ovale tafels, minder geneigd zijn om eindig te discussiëren en met tegenargumenten te komen dan wie aan een rechthoekige of vierkante tafel zit.

Ronde tafel locaties

Ben je overtuigd of wil je vergaderen aan een ronde tafel eens uitproberen, dan hebben wij een drietal locaties geselecteerd om je keuze te vergemakkelijken. Opvallend genoeg worden de ronde tafels ook echt gepromoot via de diverse vergaderlocaties. Terecht, want vergaderen aan een ronde tafel is nu eenmaal uniek en anders. Hieronder vind je originele locaties in Utrecht, Haarlem en Rotterdam:

Youmeet in Utrecht

Create wordt ook wel de creatieve ruimte genoemd op deze locatie. Het is een flexibele en lichte ruimte waar de creatieve ideeënontwikkeling wordt gestimuleerd. In de ruimte is een groot verrijdbaar whiteboard aanwezig, twee ronde tafels, stoelen en/of poefjes, een beamer en geluid voor een effectieve brainstormsessie of vergadering.

Youmeet in Utrecht

De BakkeRij in Haarlem

De BakkeRij heeft drie nieuwe lichte vergaderruimtes geschikt voor kleine bijeenkomsten. Zalen Jan Hagel en Krakeling hebben een ronde en ovale tafel in de ruimte staan. Respectievelijk kun je er met zes en ten personen terecht. Beide ruimtes zijn van alle moderne vergaderfaciliteiten voorzien. In het modulaire gebouw zijn verder bedrijven gevestigd en kun je werkruimtes huren.

De Rozenhof in Rotterdam

De Hooizolder is een intieme vergaderruimte en heeft een ronde tafel waar in totaal zes mensen kunnen aanschuiven. De kleinschalige opzet van deze ruimte zorgt al snel voor een vertrouwd en prettig gevoel. De glazen tussenwand en binnendeur geven De Hooizolder een open gevoel. De ruimte heeft drie ramen waarvan het grootste raam open kan, waardoor de frisse Rotterdamse buitenlucht zachtjes naar binnen waait.

De Rozenhof in Rotterdam

Bijzondere vergaderlocaties in Nederland

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht