Vergadertips

Mobiele escaperoom als vergaderbreak


maandag 30 mei 2022

Het woord escape kan zowel digitale als niet-digitale associaties oproepen. De escape knop op het toetsenbord, computerspelletjes, nooduitgangen, vluchtplan, alles komt neer op het ontvluchten van een bepaalde situatie. Escaperooms zijn ook niet nieuw. In 2006 werd het eerste prototype gemaakt door softwareontwikkelaars in Silicon Valley. Anno 2018 zijn op elk continent escaperooms te vinden.

Mobiele escaperoom als vergaderbreak

Win-win mentaliteit bij vergaderen

Wanneer je meedoet aan een spelletje wil je natuurlijk winnen. Maar nu ben je samen verantwoordelijk voor het resultaat. De inspannende activiteit vraagt om uithoudingsvermogen, kennis, logica en oplossend vermogen. Deze specifieke mobiele escaperoom heeft de uitstraling van een willekeurige vergaderzaal. In de ruimte staat een stapel archiefdozen met daarin een verhaal over verzetshelden. En een archivaris die er niet uitkomt. Wat zijn dit voor dozen? Wat betekenen deze opdrachten? Hier heeft hij een goed team voor nodig. Vanaf dat moment is het aan de groep om deze zaak op te lossen en gaat de tijd lopen. Komen ze uit de opdrachten, puzzels en verrassingen? Komen ze op tijd achter het geheim van de verzetshelden? In de mobiele escaperoom ga je gezamenlijk een uur aan de slag om de raadsels op te lossen. In dit uur draait het puur om de talenten van de groep die tot de ‘escape’ leiden.

Vergaderbreak waar en wanneer je maar wilt

Het fijne van deze mobiele escaperoom is dat de ruimte in iedere vergaderzaal opgebouwd kan worden. Per keer kunnen 4 tot 8 mensen deelnemen. Een begeleider bekijkt samen met het team wat ze willen leren/geleerd hebben, en hoe dat toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Na het intensieve uur komt het  serieuze gedeelte van het spelletje. Hoe ging het? Wat zijn ieders sterke kanten? En waar kunnen jullie als groep aan de slag met talentontwikkeling? Leiderschap, communicatie, vertrouwen, het komt allemaal aan bod.  Zo leer je elkaar en elkaars kwaliteiten beter kennen, wat weer een voordeel is voor toekomstige samenwerkingen en projecten op kantoor. De escaperoom wordt op elke gewenste locatie geplaatst, dus ook buiten de kantoormuren kun je vergaderen én een teamactiviteit realiseren.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht