Vergadertips

Evenement of vergadering kunstig verpakt in woord en beeld


maandag 30 mei 2022

Een vergadering maakt vaak onderdeel uit van een project of campagne. Na elke meeting wordt de informatie netjes genoteerd, zodat de acties en vervolgstappen duidelijk zijn. Ook bij een evenement komt er veel informatie op je af. In tekst kun je veel afvangen, zoals in notulen en verslagen. Tegenwoordig zijn er meer manieren om een evenement of vergadering vast te leggen.

Evenement of vergadering kunstig verpakt in woord en beeld

Sprekend beeld

De vergaderreeksen in je agenda zijn opeenvolgende meetings met een duidelijk doel, zoals het opzetten van een nieuw evenement, het implementeren van een nieuwe strategie of een product ontwerpen en toevoegen aan het portfolio. Team meetings, management meetings, scrum sessies, overal worden wel vergaderingen ingezet. Een enorme berg aan informatie met korte tussenpozen.

Geschreven verslagen waren jarenlang de norm en soms wel enige manier die gehanteerd werd binnen de kantoormuren. Echter, kun je deze informatie nu ook verwerken in een visueel verslag. Beeld en tekst complementeert elkaar en vaak is één beeld voldoende als samenvatting van het evenement of vergadering. Dat geldt niet alleen voor de sessies op kantoor, maar ook op een beurs, congres, brainstorm of seminar. Je kunt meteen de juiste interpretatie toetsen bij klanten, medewerkers en bezoekers.

In de praktijk

Het bedrijf Creatief Wandverslag laat de impact van jouw bijeenkomst doorwerken. De kunstenaars van het Wandverslag produceren een manshoog kunstwerk, zij leggen het evenement vast in woord en beeld. Losse panelen vormen samen een blijvende herinnering aan jouw bijeenkomst. De wand is opgebouwd uit losse panelen, die kunt je na afloop dus eenvoudig vervoeren.

Flatland is een Rotterdams ontwerpbureau. Zij helpen jou om complexe zaken eenvoudig een begrijpbaar te maken. Door beelden en verhalen te gebruiken maken ze ideeën en concepten toegankelijk voor je publiek. Dit kan een animatie, infographic, storyboard of presentatie zijn. Als het maar visueel is en helpt om je punt te maken.

En Rood Gras kan onder andere visueel notuleren. Het is een unieke vorm van verslaglegging waarbij de kunstenaar de informatie ter plekke omzet in heldere beelden. Het helpt om de informatie concreet te maken en kan een bijeenkomst ook verder helpen doordat iedereen letterlijk hetzelfde beeld voor ogen heeft.

In de praktijk

Welke stijl

Kies de stijl die bij jou past en denk ook alvast na wat je na het evenement of de vergadering met het beeld wilt doen. Meesturen in een nieuwsbrief, plaatsen op een website, groot uitprinten en ophangen op kantoor? Het getekende verslag blijft altijd interessant om op terug te kijken en als basis te nemen voor de vervolgstappen.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht