Vergadertips

Effectieve ijsbrekers voor vergaderingen


maandag 30 mei 2022

We hebben het allemaal wel eens een keertje meegemaakt: vergaderingen waar geen eind aan lijkt te komen. Lunch in de vergaderruimte, een plaspauze en vooral veel zitten en luisteren. Een effectieve vergadering is gebouwd op inspiratie en sfeer. De vergadering starten of continueren na een pauze met de inzet van ijsbrekers is letterlijk en figuurlijk een verfrissende methode.

Effectieve ijsbrekers voor vergaderingen

Opwekken van energie

IJsbrekers of ice breakers zijn energizers. Nieuwe energie opdoen en geïnspireerd aan de vergadering beginnen. Een simpele manier om ervoor te zorgen dat iedereen aandachtig rond de vergadertafel zit, is het stellen van vragen. Vragen om elkaar beter te leren kennen, of wellicht specifiek het bedrijf of product. IJsbrekers, of liever gezegd hersenbrekers, in de vorm van vragen. Bijvoorbeeld: ‘Wat is het meeste creatieve wat je ooit hebt gedaan?’, of ‘Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen?’, of ga nog een stapje verder met ‘Welk sprookjesfiguur zou je willen zijn en waarom?’. IJsbrekers kunnen ook veel actiever zijn. Even je bloed goed laten stromen en je hersenen van meer zuurstof voorzien. Doe een challenge en ga met de aanwezigen 1 minuut planken of push-ups doen. Of ga in tweetallen tegen elkaar sprinten op de hal. Wedden dat je met een fris hoofd aan de vergadertafel plaatsneemt? Door gebruik te maken van deze energizers creëer je een sfeer waarin iedereen op een prettige, open en effectieve manier met elkaar samenwerkt en communiceert.

Impactvolle methode

IJsbrekers zijn er niet alleen voor collega’s. Ook managers en externe relaties kunnen gebruik maken van deze methode. Daar waar vergaderingen en brainstormsessies plaatsvinden, is er ook plek voor energizers. Probeer een aantal ijsbreker methodes uit en kies er 1 die past bij het doel van de vergadering en het bedrijf. Iets wat werkt, kan meerdere keren toegepast worden in weer andere settings. IJsbrekers zijn kort en krachtig. De boost die je ontvangt maakt impact op de hele vergadering. Daar komen vaak de beste resultaten uit voort! We geven nog een aantal tips van ijsbrekers om deze blog af te sluiten: lachen is gezond, waarom probeer je niet eens een korte lachworkshop uit met het team? Het ‘Wie ben ik?’ spel is een andere methode waar je door middel van post-its en vragen moet raden wie jij bent. Weer een andere eenvoudige manier is het voorstellen van jouw buurman of buurvrouw, hoe goed ken je jouw collega’s eigenlijk?

Een bijzondere vergaderlocatie

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht