Nieuws

Vergadertrends voor het nieuwe jaar


donderdag 17 december 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Na de feestdagen, een spetterende vuurwerkshow en nieuwjaarsborrels is het toch echt tijd om onze aandacht te richten op de zakelijke start van 2019. Als het goed is zijn al snel de cijfers bekend van het afgelopen jaar en kunnen belangrijke meetings gepland worden. De strategie bepalen, zakelijke doelen en targets en vastzetten, wat zetten we door en wat gaat er veranderen? Hieronder delen we trends en tips voor het nieuwe vergaderen.

Vergadertrends voor het nieuwe jaar

Deze vergadertrends voor 2019 zijn voorspeld door het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Wij sluiten ons aan bij deze visie en lichten er drie uit:

Bewustwording rondom zitcultuur

We worden ons steeds meer bewust van het feit dat zitten helemaal niet goed is voor onze gezondheid. Daardoor wint de trend van staand vergaderen of een training volgen terrein in 2019. Onderzoeksorganisatie TNO bracht afgelopen jaar naar buiten dat staand vergaderen er onder andere voor zorgt dat je sneller tot een beslissing komt. Vind je het toch iets te veel van het goede om de deelnemers de hele vergadering te laten staan? Dan kun je er ook voor kiezen om voorin de zaal een kringopstelling te plaatsen en statafels achterin de zaal. Zo combineer je in één ruimte meerdere sta- en zitmogelijkheden.

Gamification komt eraan

De beleving tijdens een vergadering en training gaat in het komende jaar meer centraal staan. Mensen worden steeds selectiever met hun tijd waardoor een bijeenkomst wel echt van toegevoegde waarde moet zijn. Hoe je ervoor kunt zorgen dat iedereen iets waardevols uit een bijeenkomst haalt én vooral de focus bewaart? Door het toevoegen van een spelelement. Met gamification voeg je speltechnieken of spelelementen toe aan een situatie die niets met een spel te maken heeft om zodoende menselijk gedrag positief te beïnvloeden. Je creëert zodoende een grotere betrokkenheid met de gasten en het verhoogt de concentratie.

Pauzeren met brainfood

Een standaard training of vergaderdag bevat drie pauzes. Deze pauzes zijn vaak te kort om echt even te ontspannen. Dit komt de concentratie van de gasten echter niet ten goede. Voldoende tijd nemen voor pauzes is daarom noodzakelijk. In het nieuwe jaar gaan we in ieder geval van drie pauzes naar vijf pauzes. Start de dag met een kop koffie, gevolgd door een munt-bietensap en schotel de gasten een fruitshooter voor welke door een kok ter plekke wordt gemaakt. Hippe hapjes en sapjes zorgen daarnaast voor meer energie over de hele dag.

Bijzondere vergaderlocaties?

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht