Nieuws

Kasteel, schip of zelfs in een boomhut: vergaderen op een bijzondere locatie is hot.


vrijdag 8 september 2023

Iedere dag vergaderen op hetzelfde saaie kantoor? Die tijden zijn voorbij. Mensen werken sinds corona meer thuis, maar áls ze dan samenkomen, willen ze ook kwalitatief samenkomen op een bijzondere locatie. ,,We hebben 150 procent meer boekingen dan voor corona.”

Kasteel, schip of zelfs in een boomhut: vergaderen op een bijzondere locatie is hot.

We werden geïnterviewd door het Algemeen Dagblad over de enorme toename in de keuze van bedrijven en organisaties voor een externe én unieke vergaderlocatie

Aan het woord is Egan van Doorn, eigenaar van OrigineelVergaderen.nl, een platform voor vergaderlocaties. ,,Het klinkt misschien cliché, maar sinds corona is er veel meer behoefte om bij elkaar te komen. Aan de andere kant zijn mensen ook gedeeltelijk blijven thuiswerken. Bij de dagelijkse overleggen wordt nog steeds veel gevideobeld”, vertelt Van Doorn. ,,Ondertussen zijn veel kantoren ingekrompen. Niet overal is nog plek om met alle collega’s samen te komen. Dan moet er worden uitgeweken naar een externe locatie.”

Eens in de zoveel tijd willen collega’s elkaar lekker in de ogen aankijken, volgens Van Doorn. ,,Sommige bedrijven vergaderen iedere maand op een bijzondere locatie. Ze houden daar hun strategiemeetings en brainstormsessies.”

Dat wordt niet gedaan in een standaard pand. ,,Kastelen, oude forten, schepen of zelfs boomhutten. Je kunt het zo gek niet bedenken”, vertelt Van Doorn.

Lees het volledige artikel in het AD via deze link


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht