Vergadertips

Toekomstproof vergaderen. Hoe ziet dat eruit?


maandag 30 mei 2022

Gaan we in de toekomst allemaal locatieonafhankelijk vergaderen, zoals we nu al met werken doen? Gewoon, met een device in je handen en oordoppen in? Is dat wel effectief? Vragen die innoverende bedrijven en ondernemers wellicht kunnen bezighouden. Technologie is er om ons te ondersteunen en menselijk contact zal altijd wenselijk zijn. Er vindt reeds een verschuiving plaats in flexibilisering qua tijd en plaats van werken en vergaderen. Een kijkje in de toekomst.

Toekomstproof vergaderen. Hoe ziet dat eruit?

Bewust omgaan met tijd en ruimte

De cloud heeft ons veel gebracht. Meer vrijheid en mobiliteit in tijd, plaats en device. Toekomstproof vergaderen dat past binnen onze steeds verder digitaliserende en verduurzamende samenleving. Met de juiste mentaliteit, producten, diensten, omgeving en technologie. Mensen kopen van mensen en ze zijn graag onder elkaar. Niemand wordt gelukkig van alleen zijn. Beleving speelt ook een grote rol in de groeiende bewustwording rondom onze manier van bijvoorbeeld wonen, werken en vergaderen. Dat technologie een rode draad blijft in de ontwikkeling en groei van samenkomen van ondernemers, medewerkers en management, is een zekerheid. Knopen doorhakken in een korte tijd, omgeven door een inspirerende omgeving en met de juiste tools die alles opnemen, opslaan en uitzetten. Minder manueel werk, meer ondersteuning en meer tijd voor wat er echt toe doet: effectief en doelgericht vergaderen. Professoren, psychologen, experts, iedereen denk te weten waar we naartoe gaan met deze activiteiten. Alleen maar vergaderen in een groene omgeving, met meditatie- en yogaworkshops, in een digitale omgeving of het vergaderen helemaal afschaffen.

Vergadermethodes uitproberen

Elke methode heeft voor- en nadelen. Belangrijk is dat de gekozen methode past bij de bedrijfsidentiteit en –cultuur. Waar wil het bedrijf over 10 jaar staan? Welke visie en missie draagt het bedrijf uit? Welke regels zijn er van toepassing? Met een antwoord op deze vragen kan er concreet gekeken worden naar de mogelijkheden. Trial and error, vallen en opstaan, hoort erbij. Zorg ook dat de medewerkers betrokken worden bij dergelijke aanpassingen in het beleid. Of het nu om het werk zelf of de vergadermethode gaat, zij moeten er baat bij hebben. Verandering is het enige constante in het (werkende) leven. Plezier hebben in het werk, van begin tot eind, van vergadering tot stand-up. Voortaan vijftien minuten vergaderen, staand en met een proactieve houding is een optie. En wat dacht je van vergaderen in combinatie met een korte (sport)activiteit of ijsbreker. Lijf en hoofd verbinden met elkaar. Zomaar een paar ideeën die kunnen bijdragen aan de volgende brainstorm over effectief en toekomstproof vergaderen.

Een bijzondere vergaderlocatie

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht