Vergadertips

Met het hele kantoor aan de ‘bleisure’ en ‘bizcation’


dinsdag 31 mei 2022

In de ochtend belangrijke vergadering met je collega’s om vervolgens een mountainbike parcours af te leggen in de bossen. ‘s Avonds een korte bedrijfspresentatie buiten kantoor met als afsluiting een cursus salsadansen. De combinatie van business en pleasure is in opkomst. Want wat blijkt: het gaat steeds vaker niet alleen om een effectieve meeting of boeiend congres, ook de ervaring er om heen telt. De term bleisure staat voor de combinatie van business (zaken doen, vergaderen, etc.) en leisure (ontspanning). Steeds meer bedrijven of organisaties ervaren dat de hele week op dezelfde werkplek in hetzelfde kantoor werken of vergaderen niet altijd effectief is of motiverend werkt. Er zijn meer flexibele werkplekken en we vergaderen steeds vaker buiten de deur op een inspirerende of originele locatie.

Met het hele kantoor aan de ‘bleisure’ en ‘bizcation’

Voordelen buiten kantoor vergaderen

Een afwisselende dag buiten de deur samenkomen, met een zakelijk en ontspannen programma heeft volop voordelen. Zo zorgt een nieuwe omgeving voor nieuwe ideeën en indrukken, waardoor de deelnemers nog meer gefocust zijn. De concentratie is hoger omdat je de locatie met een groep bezoekt. Een locatie waar je samenkomt om een bepaald doel of resultaat te halen. Om maar wat voorbeelden te noemen. 

Dit kun je natuurlijk een op een dag organiseren, maar een stapje verder is de bizcation: een nieuw concept waarbij op meerdere dagen een zakelijk event wordt afgewisseld met teambuilding en samenzijn met collega’s. Eigenlijk combineer je hiermee het zakelijke met een vakantiegevoel en ben je tussen de vergaderingen samen met je collega’s of deelnemers.

In Nederland zijn er verschillende vergader- of evenementenlocaties die bijvoorbeeld al de mogelijkheid tot vergaderen en overnachten of teambuilding activiteiten aanbieden. Maar ook Center Parcs komt met een kant en klaar Bizcation aanbod. In een aantal van hun vakantieparken kun je tussen de vergaderingen door samen met je collega’s gaan zwemmen, bowlen, dineren of een klimparcours in de bossen afleggen en blijven slapen in in één van de cottages of hotelkamers.

Voordelen toevoegen van de funfactor

Door een funfactor of teambuilding activiteiten aan het programma of de zakelijke vakantie toe te voegen creëer je een echt teamgevoel. En dat werkt door op de werkvloer en in de resultaten. Je leert je collega’s buiten de kantooromgeving kennen waardoor de band verbeterd. Er ontstaat inzicht in iemands interesses en verleden met als gevolg dat je voortaan meer begrip hebt en beter kan communiceren. 

Stel dat er binnen jouw organisatie een gespannen sfeer heerst. Misschien was er een conflict op de werkvloer, of merk je dat bepaalde collega’s niet goed met elkaar kunnen werken. Het liefst wil je hier zo snel mogelijk de angel uithalen. Zoek dan naar een activiteit die je als team kan doen die deze sfeer kan veranderen en waar iedereen zich veilig en op zijn/haar gemak voelt. Dat kan zelfs onder begeleiding van ervaren coaches op locatie. 

Voordelen toevoegen van de funfactor

Welke vorm van bleisure past bij jouw organisatie en doelen?

Ben je nieuwsgierig of een bizcation of bleisure dag iets voor jou is? Bekijk naar de verschillende mogelijkheden. Wij werken samen met diverse aanbieders die op maat met je meedenken. Voor een inspirerende vergadering met borrel, een complete dag vol teambuilding of een aantal dagen er op uit tijdens een bizcation met het hele team. Daar plukt uiteindelijk het hele bedrijf nog lange tijd de vruchten van. 

Meer inspiratie

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht