Vergadertips

Boekentips voor een effectieve vergadering


dinsdag 31 mei 2022

Lukt het organiseren van een goede vergadering niet op de manier zoals je zou willen? Vind je het inhuren van een vergaderexpert teveel van het goede? Wil je snel en blijvend resultaat? Start eens met het lezen van boeken over het onderwerp vergaderen. Je zult snel tot inzichten komen en tips ontdekken, die bijdragen aan een effectieve vergadering. Er zijn al veel boeken geschreven over dit topic. In deze blog stippen we drie titels aan:

Boekentips voor een effectieve vergadering

Ongewoon Goed Vergaderen

“Trainer en coach Rob de Haas ontwikkelde Ongewoon Goed Vergaderen, een slimme vergadermethode waarmee de collectieve denkkracht in organisaties optimaal wordt benut. Houd het aantal deelnemers klein, verdeel verantwoordelijkheden en ontwerp de agenda vooraf: met deze en andere principes kom je tot betere oplossingen en besluiten.”

Je vergadering als goudmijn

“In zijn boek schetst vergaderexpert Bart Kessels de route naar je vergadering als goudmijn. Dit praktische boek helpt je om stap voor stap de vergaderpraktijk in je organisatie te verbeteren. Vergaderen is het benutten van creatief kapitaal. Er kan maar één doel zijn: opbrengst. Wees dus kritisch op wie je uitnodigt, kies de beste werkvorm, en houdt de focus op je doel.”

Vergadertechnieken

“Vergadertechnieken geeft een overzicht van alle do’s en dont’s. Zowel de voorbereiding van de vergadering, het verloop ervan en de opvolging komen aan bod. Verder is er aandacht voor alternatieve vergadermethoden zoals bv. buzz-groepen, reactieteam en de tweekolommen-methode, maar ook ‘digitaal vergaderen’ met de voor- en nadelen van deze vergadertechniek.”

Let wel: bijna een kwart van onze werktijd en 10 procent van ons budget gaat op aan vergaderen. En wij Nederlanders zijn er nog slecht in ook: mensen bereiden zich niet voor, komen te laat of helemaal niet opdagen, doen nauwelijks een mond open en stellen beslissingen uit. Zo zijn vergaderingen zonde van de tijd. Deze boeken geven inzichten en nieuwe ideeën rondom het thema vergaderen.

Bijzondere vergaderlocaties

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht