Loading...
25 september 2018#

Vergaderruimte rolt uit de 3D-printer

De Slaapfabriek staat in Teuge, Gelderland. Ondanks de naam kun je er veel meer doen dan alleen slapen. De officiële introductie luidt: een belevingshotel met luxe themakamers. Deze bijzondere locatie wordt omringd door de mooiste natuur en bevindt zich op fietsafstand van Deventer en Apeldoorn. Vergaderen kon je er ook al, alleen de ambities reiken verder: “Wij willen het eerste 3D geprinte gebouw van Europa met zero footprint zijn.”

Duurzame investering

Eigenaar Marjo Prigge-van der Linden: “De afgelopen 7 jaar is kregen we steeds vaker de vraag of je bij De Slaapfabriek ook kunt vergaderen. Sinds een paar jaar gebeurt dit al in de huidige situatie, maar dit is voor ons gevoel nog niet optimaal. Dus is het de hoogste tijd voor uitbreiding van De Slaapfabriek, welke past bij onze normen en waarden. Duurzaamheid, pure beleving, persoonlijke aandacht en de aandacht voor het milieu en omgeving staan bij ons hoog in het vaandel.”

De vraag naar een samenwerkingspartner werd afgelopen mei neergelegd als challenge tijdens het startupfest Europe/Dutch Construction Hackathon. Inmiddels is de locatie voldoende inspiratie, boeiende gesprekken en concrete afspraken verder. De realisatie van het eerste 3D-geprinte gebouw in Europa komt steeds dichterbij. De volgende stap is een crowdfunding campagne.

Wachten op het startschot

En dan is het eindelijk zover. Prigge-van der Linden: “Met veel plezier kunnen we laten weten dat het mogelijk is om te investeren in onze nieuwe droom. We hopen dat we onze nieuwe bijzondere vergaderruimte met jullie hulp kunnen realiseren. De missie van de Slaapfabriek is droom niet je leven, maar leef je droom. Om dit verder te kunnen realiseren en uit te bouwen is, na veel gesprekken en lange avonden van overleg besloten: we gaan uitbreiden!” Met dit bericht komt er een einde aan alle geruchten; die 3D-geprinte ruimte komt er! Nu even geduld oefenen.