Loading...
23 september 2020#

Tips voor een bijzondere workshoplocatie

Workshops zijn onmisbaar binnen een goedlopend bedrijf. Het liefst wil je je medewerkers of werknemers regelmatig iets nieuws leren of oude kennis nieuw leven inblazen. Hoe kun je dat beter doen dan op een unieke workshoplocatie?

Waarom kiezen voor een unieke workshoplocatie?

Er zijn meerdere redenen om voor een opvallende locatie te gaan wanneer je op zoek bent naar een plek voor een workshop. Zo draagt een bijzondere workshoplocatie bij aan de motivatie van deelnemers om flink te knallen tijdens zo’n workshop. Veel van dit soort locaties zijn te vinden in de natuur en zoals je misschien wel weet, heeft natuur een gunstig effect op de motivatie en productiviteit van de mens.

Andere workshoplocaties vind je juist midden in grote steden waar het bruist en leeft. Ook dit soort plekken kunnen een goede invloed hebben op de werksfeer. Tot slot is het natuurlijk stiekem ook gewoon heel erg leuk om op een plek te vergaderen of te werken waar je anders niet zo snel zou komen. Waar je in Nederland allemaal terecht kunt voor zo’n unieke locatie voor workshops lees je hieronder.

Workshop- en vergaderlocatie Kapellerput in Heeze

Workshop in een boomhut in Noord-Brabant

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat dacht je ervan om een workshop te geven of te volgen in een heuse boomhut? Zo’n workshop op hoogte én in het hart van de natuur geeft je een compleet nieuwe kijk op het werk dat gedaan moet worden. Dat kan met maximaal 14 personen in de KABAN, een speciale werkboomhut die op een landgoed in het Brabantse Heeze staat.

Aan de buitenkant lijkt het ‘gewoon’ een boomhut, maar aan de binnenkant is KABAN omgetoverd tot de ideale plek voor rust en bezinning. Hier kun je in complete stilte workshops geven waarbij je niets anders hoort dan de fluitende vogels op de achtergrond en zo nu en dan geritsel van de wind door de bladeren aan de boom. Er zijn hier zelfs allerlei workshops te boeken. Ga bijvoorbeeld eens schapen drijven met het team of kies voor bootcamp in het kader van teambuilding.

Workshop of vergaderen in een kerk in Twisk

Ontdek workshoplocatie Hemels in Twisk

Heb je altijd al eens willen vergaderen of willen werken in een kerk? Boek dan de bijzondere vergaderlocatie Hemels; een voormalige Nederlands Hervormde Kerk waar je vandaag de dag kunt werken en vergaderen. Deze te gekke locatie buiten de grote stad heeft alle ingrediënten voor een vruchtbare meeting of workshop. Waar een congreslocatie vaak onpersoonlijk en kil aanvoelt, staat warmte hier voorop.

De kerk is door de jaren heen namelijk omgebouwd tot een cultureel centrum met verschillende doeleinden. Naast muziek en theater wordt Hemels regelmatig afgehuurd voor workshops, meetings en brainstorms. In de kerk staat een orgel en vind je zelfs djembees en een drumstel. Hoe heerlijk is het om tijdens de workshop even te jammen met collega’s?

Unieke workshoplocatie in een voormalige bioscoop

Workshops en bijzonder vergaderen in een oude bioscoop

In Geertruidenberg kun je met je team tot maximaal 15 personen samenkomen voor een zakelijke bijeenkomst of een workshop in een voormalige bioscoop. In Belevingsatelier BijBee vind je dit prachtige oude gebouw waar tegenwoordig nog steeds klassieke bioscoopstoelen, filmposters en zelfs een oude projector te vinden zijn. Wat ooit een prachtige bioscoop was, is nu een bijzondere zakelijke locatie.

Het industriële karakter is warm en stoer tegelijk en heeft door de vele planten en het groen een natuurlijk karakter. Op deze locatie ervaar je de rust van een plek in de natuur terwijl je wel in het historische centrum van Geertruidenberg bent. Extra tip: huur deze locatie af voor een workshop en combineer een dag(deel) met een boottocht door De Biesbosch als extra teambuilding.

Workshop- en vergaderlocatie De Tulperij

De Tulperij: workshops tussen de bloemen in een kas

Toch toe aan een meer groene locatie? Geniet dan volop van de vele bloemen en de natuur in een bloemenkas van De Tulperij in Voorhout. Deze locatie is op en top Hollands te noemen. Hier heb je tijdens je workshop of meeting namelijk uitzicht op talloze verschillende soorten tulpen! Er is één vergaderruimte beschikbaar voor maximaal 25 personen. Omdat je hier in een kas aan de slag gaat, profiteer je altijd van natuurlijk daglicht. Daglicht heeft altijd een goede invloed op de motivatie en productiviteit.

Ook het interieur van de bloemenkas is volledig in Hollandse stijl. Hierdoor word je actief geprikkeld om samen met collega’s of werknemers even flink te werken. Voor iedere groep wordt er een uniek arrangement samengesteld dat precies past bij jullie bedrijf. Op die manier is de kans helemaal groot dat jullie hier succesvol bezig kunnen gaan.