Loading...
8 februari 2018#

Kleur bekennen: kleurrijke vergaderlocaties

Vergaderen in een kleurrijke ruimte doet wonderen voor de effectiviteit en productiviteit tijdens de bijeenkomst. Kantoorpanden hebben vaak nog een hoog ‘doe maar gewoon’ gehalte. Co-workingspaces en hotellobby’s doen het al beter. Kleuren stimuleren de zintuigen en zetten aan tot het nemen van beslissingen en creatieve oplossingen. De kleur kan terugkomen in het meubilair, als kunst op de muren en in tafeldecoraties, maar ook in de vorm van licht.

Kleurgebruik tijdens vergaderingen

In deze blog nemen we drie prominente kleuren onder de loep: rood, blauw en groen.

Rood

De kleur rood zorgt voor een hoger energielevel. Je laat letterlijk de energie en warmte door de vergaderruimte stromen. Met als resultaat dat je je sterk en zelfverzekerd voelt. Tip: deze kleur is ideaal om bijvoorbeeld directe verkoop te ondersteunen. Dus voortaan de salesmeeting in een roodgekleurde ruimte.

Blauw

Kies je voor blauw, dan heeft dit het tegenovergestelde effect van rood. Deze kleur heeft juist een relaxte en ontspannende werking. Tevens straalt het betrouwbaarheid en kracht uit. Een prima kleur voor een zakelijke omgeving. Presenteren en overtuigen gaan goed samen in een blauwgeverfde ruimte.

Groen

Dan als laatste voorbeeld groen. Het is niet te ontkennen dat de kleur groen doet denken aan de natuur. Dit geeft een aardse en rustgevende sfeer. In deze kleur vergaderen is goed voor een bemiddeling vanwege het onweerstaanbare harmonieuze effect. Ook werkt de kleur verfrissend, ideaal voor brainstormen.

Deze locaties kiezen voor kleur:

 

  1. Youmeet Utrecht

Deze vergaderlocatie durft! Youmeet heeft vijf vergaderomgevingen die ieder als spannend, prikkelend en inspirerend bestempeld kunnen worden. Naast de eigenzinnige namen, hebben deze ruimtes ook een bijzonder kleurenpallet. Van knaloranje stoelen in de ruimte speak. tot de blauwe elementen én bijbehorend uitzicht in de ruimte reflect. Zie je hoe de namen gelinieerd zijn aan de kleuren? Mocht je er een training of groepsactiviteit willen boeken, vergeet dan niet je fotocamera.

Youmeet Utrecht

  1. De InspiratieKamers Arnhem

Iets meer richting het oosten van het land vind je de InspiratieKamers. Hoewel de naam als enigszins doet vermoeden, zijn de vergaderruimtes gericht op inspireren. “Alleen al door in onze vergaderlocaties te verblijven, gaan mensen makkelijker buiten de gebaande paden denken, krijgen ze meer ruimte in hun bewustzijn en gaan ze makkelijker communiceren.” Deze locatie kiest voor kleur, kunst, muziek en inrichting om gasten aan te zetten tot creativiteit en out-of-the-box denken.

De InspiratieKamers Arnhem

  1. Color Business Centers

Wellicht weer een open deur gezien de naam, maar de kleurrijke Color Business Centers vind je op 14 locaties door heel Nederland. Het is zelfs mogelijk om je favoriete vergaderruimte te boeken op basis van jouw wensen. Deze locatie combineert een zakelijke uitstraling met de speelsheid van kleuren. Van de vloerbedekking, tot het meubilair en de kunst aan de muren. “Kleurrijke full-service kantoren met een station voor de deur.” Die uitspraak maken ze meer dan in de uitstraling van de (vergader)ruimtes.

Color Business Centers