Loading...
11 maart 2019#

Is scrummen het nieuwe vergaderen?

Scrummen en agile werken zijn inmiddels bekende termen op de Nederlandse werkvloer. Niet alleen bij de grote corporates, maar ook kleine bedrijven hebben de kracht van slim vergaderen ontdekt. Ongeacht sector of branche. Scrummen is een effectieve methode voor verschillende projecten, verandertrajecten én vergaderingen. Deze manier vraagt om discipline en goede organisatie. Helemaal leuk als je dit op locatie kunt organiseren waar alle faciliteiten en de catering geregeld zijn.

Voordelen scrummen

Grofweg heeft scrummen vier behoorlijke pluspunten. De methode wordt gezien als doelmatig, flexibel, transparant en creëert een groot draagvlak binnen het team. Je bespreekt enkel en alleen de punten die ook echt voor verbetering zorgen en bijdragen aan het groter geheel. Alles gebeurt in het moment en de agenda wordt ter plekke gevormd. Iedereen is verantwoordelijk en voelt dat ook! En natuurlijk is het helder wie welke rol heeft en wie waar over mag beslissen. Het is dus sneller en effectiever dan simpelweg een agenda doornemen.

Met name de zogenoemde ‘sprint’ is een ware uitblinker in de gehele scrum methode. Een sprint is een onderdeel van een lopen project die je in één keer concreet uitwerkt. Normaal gesproken duurt zo een sprint twee weken tot een maand. Echter individuen kunnen dagdeel tot een dag sprinten aanhouden. Je maakt de taak direct behapbaar door deze concreet te formuleren en er meteen een duidelijk tijdvak aan koppelt.

Scrummen op locatie

Scrummen in een creatieve, groene of juist industriële omgeving bevordert de snelheid van de sessie. Beslissingen, acties, deadlines, alles wordt á la minute bedacht en vastgelegd. Door de hoge verantwoordelijkheid weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt en binnen welke tijd. Ondersteun het team met een prettige werkomgeving, gezonde en smakelijke catering, voldoende faciliteiten en een rustige omgeving waar niet gestoord kan worden. Niemand wil nadenken over wegafsluitingen, parkeren, eigen boterhammen meenemen en slecht geïsoleerde wanden. Bedenk dus goed welke mogelijkheden er zijn binnen event- en vergaderlocaties voor een effectieve scrum sessie voor jouw team.