Loading...
4 december 2018#

Deze invloed heeft Netflix op vergaderen

Bankhangen op vrijdag of zaterdagavond wordt nog leuker met je favoriete Netflix serie. Generaties Y (de Millennial) en Z zijn ermee opgegroeid en hebben de beweging met open armen ontvangen. On demand films en series kijken voor een klein bedrag per maand. Daarmee heb je toegang tot het nieuwste van het nieuwste. Series en film kunnen zowel voor entertainment zorgen en een informatieve doelstelling hebben. Infotainment: je kijkt, leert en praktiseert.

Vergaderen zoals in de film

Series over het bedrijfsleven zijn populair en vermakend. Herkenning of totaal verrassend. Karakters, locaties, scenario’s, ze hebben stuk voor stuk invloed op het gedrag en acties van de kijker. Mad Men is één van die baanbrekende series. Deze bekroonde serie die zich afspeelt in het New York van de jaren 60 neemt je mee naar een reclamebureau ten tijde van moordende concurrentie en glamoureuze verleiding. “Het is 1960 en manager Don Draper leidt zijn kroost in de New Yorkse Sterling Cooper Advertising Agency te midden van een trendy omgeving.” Wederom: karakters, omgeving, verhaallijnen, ze zetten de toon voor een ontspannen avond én zetten je aan het denken. In de jaren 60 was het doodnormaal om sigaretten te roken tijdens het vergaderen en kwam de koffiedame met kannen koffie langs om de lege kopjes te vullen.

En toen was daar Suits: deze serie gaat over Mike Ross. Hij is een briljant jurist, alleen is er één klein probleem. Mike heeft namelijk geen diploma. Toch ziet Manhattan-advocaat Harvey Specter in hem de perfecte advocaat-stagiair. Ross is toevallig in hetzelfde hotel waar Specter zijn sollicitatiegesprekken voert, om daar te helpen bij een drugsdeal voor een vriend. Strakke pakken, mooie dames en een modern kantoorpand met bijbehorende vergaderzalen en kantoortuin.

Andere noemenswaardige series zijn: The Office en Dirty Money.

Amerikaans versus Nederlands

Bovenstaande series zijn Amerikaanse producties. Bigger, Better, Stronger, alles wordt net even mooier en anders dan anders. Opgepoetst, gefilterd en verfijnd. Het oog wil ook wat natuurlijk. Een scene uit één van de series is zeer onwaarschijnlijk op Nederlandse kantoren. Uiteraard geven de series wel stof tot nadenken en zal er over gepraat worden bij de koffieautomaten. Niks mis mee. Een rollenspel á la Don Draper of Harvey Specter is het uitproberen waard.