Loading...
16 augustus 2019#

De voordelen van buiten vergaderen

Buiten vergaderen voordelen

Vergaderen, het staat voor velen helaas nog te vaak synoniem voor tijdrovend en saai. Toch vergaderen we wat af! Of het nu om een training, presentatie, brainstorm of algemene weekbespreking gaat; soms moeten alle neuzen even bij elkaar.

Dat je niet altijd meer binnen de muren van een vergaderruimte hoeft te vergaderen is vaak een zegen. Een stapje verder is buiten vergaderen. Outdoor vergaderlocaties hebben zo hun voordelen.

Buiten vergaderen zorgt voor rust en creativiteit

Heb je er wel eens op gelet dat steeds meer vergaderlocaties zich focussen op de fysieke omgeving? Niet alleen de functie is belangrijk, maar ook hoe de ruimte er uit ziet.

Veel licht, groen en houten meubels zijn de trend. En dat best logisch. De natuur heeft namelijk een rustgevende en creatieve invloed op ons brein. Ideale ingrediënten voor een vergadering of creatieve brainstorm. Er zijn nog andere voordelen van buiten vergaderen:

Verlaat het kantoor
Doordat je op een andere locatie vergadert dan normaal krijgen jij en de deelnemers nieuwe energie en inspiratie wat een creatieve of nieuwe kijk op zaken kan opleveren. 

Weg met de stoorzenders
Tijdens een vergadering buiten het kantoor worden jullie minder snel gestoord door collega’s, de dagelijkse taken die tussendoor glippen of belangrijke mailtjes.

Buiten vergaderen

Laat je pamperen 
Het voordeel van buiten vergaderen is dat er op de vergaderlocatie vaak extra faciliteiten zijn zoals het laten verzorgen van een lunch, koffie met wat lekkers of een uitgebreid diner.

Maak vergaderen leuk 
Voor, tussendoor of na de vergadering biedt de buitenlucht volop mogelijkheden om een frisse neus te halen, een (teambuilding) activiteit te ondernemen of te ontspannen.

De tijd goed besteed 
Door buiten te vergaderen heb je volop tijd. Het aantal uren is vooraf effectief ingepland en de deelnemers hebben alle focus op de vergadering, workshop of presentatie. 

Buiten vergaderen

Serieuze zaken 
Door een vergadering buiten te plannen laat je zien dat het gaat om iets serieus. Het voelt niet aan als de zoveelste vergadering waardoor men meer gefocust is en zich inzet. 

Aan de wandel 
Je hoeft voor een vergadering buiten niet continue te blijven zitten. Ga een stuk wandelen! Uit onderzoek blijkt dat de creatieve input bij wandelen 60% hoger is.

Van binnen naar buiten 
Soms heb je bij een vergadering faciliteiten als stroom, een beamer of andere zaken nodig. Kies dan voor een locatie die zowel een binnen- als buitenruimte heeft. Er zijn zelfs plekken met een vergadertent!