Loading...
4 maart 2019#

Co-working ruimtes ideaal voor vergaderingen

Vergaderen in een nieuwe omgeving is bevorderlijk voor de creativiteit, focus en effectiviteit van de meeting. Co-working is een trend op het gebied van werken en samenwerken. Wereldwijd bestaan er gemeenschappelijke kantoorruimtes op bijzondere locaties. En het aantal groeit enorm. Het sociale, verbindende aspect geeft het antwoord op de behoefte aan meer persoonlijk contact. Co-working verandert waar en hoe we werken, en dat heeft ook invloed op de manier waar we vergaderen.

Kies voor co-working

In de stedelijke gebieden in Nederland ontstaan steeds meer co-working plekken op bijzondere locaties. Met een kantoor in de buurt kun je heel eenvoudig gebruik maken van een individuele ruimte om te vergaderen of 1-op-1 gesprekken te houden. Een andere omgeving en ruimte hebben een positieve invloed op de meeting. Deelnemers zijn meer alert en geïnteresseerd en worden gestimuleerd in creativiteit, ideeën en inzichten. Co-working locaties bevinden zich niet voor niets tussen de kantoren en zakelijke industrieën. Ten opzicht van bijvoorbeeld een café, koffietentje of centrale huiskamer, hebben co-working ruimtes de focus op verbinden en samenwerken. Dat betekent goede koffie, uitstekende wifi, rustige sfeer en resultaatgerichte professionals.

Veel co-working spaces beschikken naast flexibele werkplekken over centrale ruimtes voor vergaderingen, 1-op-1 of coachingsessies of digitale meetings via Skype of Zoom. Zo kun je gebruik maken van alle faciliteiten, heb je inspirerende personen om je heen en kun je je focussen op de activiteit. Ideaal voor wanneer de kantooromgeving te druk is of voor te veel afleiding zorgt. Tevens een idee wanneer je met een klant of leverancier om de tafel moet en even rustig wilt converseren.

Werken op jouw voorwaarden

Elke co-working werkt met eigen voorwaarden. Vaak wordt er gewerkt met een strippenkaart of abonnement, zodat je altijd verzekerd bent van een ruimte op de door jouw gewenste dag en tijdstip. Elke maand 1 of 2 keer buiten de deur vergaderen voor terugkerende meetings of voortgangsgesprekken zou dus kunnen plaatsvinden bij een co-working in de buurt. Online vind je voldoende aanbod van co-working spaces in Nederland, België en daarbuiten. Deze plekken zijn niet alleen weggelegd voor zzp-ers, maar beschikken ook over de juiste faciliteiten voor kantoren en teams. Ga een keer proefwerken bij deze unieke ruimtes en ontdek de mogelijkheden.