Vergaderinspiratie

Vergaderlocaties uit een sprookjesboek


zaterdag 4 juni 2022

Bij sprookjes denk je al gauw aan kastelen, landhuizen en idyllische bospaadjes. Met in de hoofdrol vaak een prins en prinses en daarbij genoeg andere karakters om tot een fabelachtige verhaallijn te komen. Bijna altijd afsluitend met een goed ideaalbeeld waarbij de prins en prinses elkaar vinden en gelukkig verder leven. Een enkeling zal zeggen dat sprookjes niet bestaan, maar wat nou als je zelf een sprookje kunt creëren? Vervang de hoofdrollen door jou en je collega’s en je bent al aardig op weg.

Vergaderlocaties uit een sprookjesboek

Kies je eigen sprookje

Want vergaderen op een kasteel, landhuis of afgelegen natuurgebied is absoluut mogelijk en realistisch. Bijna iedere stand heeft wel een originele vergaderlocatie die doet denken aan een klein sprookje. Of het nu de uitstraling van het gebouw is, de omgeving of de faciliteiten, elk element kan ervoor zorgen dat je een vergadering op een andere manier beleeft. Een kasteel roep wellicht al eerder een sprookjesachtige sfeer op, maar wat dacht je van een feeërieke tuin achter een landhuis of een duurzame hut in de bossen? Wanneer alle moderne vergaderfaciliteiten aanwezig zijn, kun je zorgeloos aan de slag met vergaderen en geniet je ondertussen van het mooie interieur, uitzicht of bijzondere arrangementen tijdens en na de samenkomst. In sprookjes wordt het samenkomen vaak getoond in scenes aan lange (eet)tafels of intieme prieeltjes, afhankelijk van de setting. Zo zie je maar, ook dat is tegenwoordig niet heel anders. Uiteraard moet het gebouw of de omgeving wel aansluiten bij de insteek en doelstelling van de vergadering, het mag absoluut niet afleiden.

3x Sprookjesachtig vergaderen

Hieronder delen we drie verschillende accommodaties met je die sprookjesachtige elementen bezitten. Zo heeft je vergadering gegarandeerd een goed (en gelukkig) einde.

Slot Loevestein

In Gelderland vind je Slot Loevestein, het beroemdste kasteel van Nederland. Hier wist Hugo de Groot in een boekenkist te ontsnappen. Het kasteel en de omgeving lijken zo uit een sprookjesboek te komen. Luister naar spannende verhalen en ontdek de Nederlandse geschiedenis. Vergader in het kasteel, wandel door de natuur, vier feest en blijf zelfs overnachten. Alles kan op Slot Loevestein!

Slot Loevestein

Koe in de Kost

Bij Koe in de Kost vergader je op de boerderij van Frans en Truus Alferink in het prachtige Overijsselse Heeten, vlakbij de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. Midden in het weiland vergader je met collega’s in verblijven met daken van boomstammen, genaamd Grondulows. Dit zijn unieke en duurzame accommodaties die middenin het weiland liggen, pal naast de koeien.

Koe in de Kost

Kapellerput (KABAN)

Van buiten lijkt de boomhut één met de natuur te zijn, maar vanbinnen is de KABAN boomhut wit en tijdloos. Hierdoor ervaar je een optimale rust om goed te kunnen vergaderen. De locatie bezit alles wat nodig is voor een succesvolle bijeenkomst: een eigen opgang en een zaal van ongeveer vijftig vierkante meter groot. Het landgoed bevindt zich op een unieke plek in het rustige Brabantse dorpje Heeze.

Kapellerput (KABAN)

Bijzondere vergaderlocaties in Nederland

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht