Vergaderinspiratie

3x Museum als vergaderlocatie


zaterdag 4 juni 2022

Als organisatie of ondernemer ben je weleens op zoek naar iets anders. Jezelf continu vernieuwen en durven veranderen is belangrijk voor je groei als ondernemer. Een nieuwe netwerkgelegenheid, inkomstenstromen, nieuwe teamleden of wellicht is het tijd voor een andere huisstijl die past bij je aankomende productlancering. Ook met vergaderen werkt dat zo. Even uit de bekende omgeving, uit de sleur van de dag en jezelf omgeven met een ambiance die zorgt voor inspiratie en frisse inzichten.

3x Museum als vergaderlocatie

Kunstig vergaderen

Kiezen voor een museum is een goede optie. Modern, klassiek of juist onconventioneel. Unieke vergaderruimtes die van alle gemakken voorzien zijn. Maak van jouw vergadering een kunstwerk. Bijna elk museum in Nederland heeft vergadermogelijkheden. Voor kleinschalige vergaderingen, maar ook voor evenementen en zakelijke bijeenkomsten. Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft zelfs eens een bezoeker laten slapen onder De Nachtwacht van Rembrandt. En het Doe Museum in Veendam liet gasten dineren tussen de kunst tijdens Art & Eat. Ook musea zijn door de tijd heen multifunctionele gebouwen geworden. Daar komt het stukje verandering weer om de hoek kijken. Het voordeel van een museum is dat het vaak centraal in een stad op dorp gelegen is, dicht bij stations en andere (culturele) instellingen. Zo kent Rotterdam het Museumpark, waar meerdere musea hun onderkomen hebben, en Den Haag, Utrecht en Den Bosch een Museumkwartier.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde, op basis van hun eigen definitie, 680 musea in Nederland. Genoeg keuze om eens een vergadering in het museum te overwegen. Hieronder hebben wij alvast een drietal musea uitgelicht:

Museum Prinsenhof Delft

In dit museum beleef je de Nederlandse geschiedenis. Ontdek verhalen over Willem van Oranje, Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst. Het museum beschikt over drie stijlvolle ruimtes die geschikt zijn voor vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten en andere evenementen. Tevens heeft het museum een prachtige binnentuin om gebruik van te maken tijdens vergaderingen. Een privé gids inhuren voor een exclusieve rondleiding geeft een indruk van de bijzondere en verrassende verhalen van het museum.

Museum Prinsenhof Delft

Louwman Museum Den Haag

Hier vind je ‘s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. Ruim 250 antieke en klassieke automobielen zijn te bewonderen. Het Louwman Museum maakt iedere bijeenkomst speciaal. Vergaderen in het mooiste automuseum van de wereld! In totaal zijn er tien verschillende ruimtes voor vergaderingen en grote evenementen tot wel 1000 personen. Ook hier is het mogelijk om ene rondleiding met gids bij te boeken.

Louwman Museum Den Haag

Beeld en Geluid in Hilversum

Een ongekende experience over beeld en geluid. Ideaal voor organisaties uit de mediabranche. Het imposante gebouw is het prachtige decor voor alle zakelijke evenementen en vergaderingen in het hart van de media. De gelijknamige theaterzalen van Beeld en Geluid zijn voorzien van technische mogelijkheden voor presentaties, vergaderingen en lezingen. Voeg wat extra’s toe aan de vergadering en neem je collega’s mee op een tour langs de geschiedenis van beeld en geluid.

Beeld en Geluid in Hilversum

Bijzondere vergaderlocaties in een museum

Op zoek naar een té gekke vergaderplek in een museum? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties in een museum voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht