Vergaderinspiratie

Boardrooms: next level vergaderen


zaterdag 4 juni 2022

Het woord boardroom doet al internationaal en exclusief aan. De vertaling naar het Nederlands is ietwat oubollig en stoffig, namelijk; raadzaal. Dat alleen de directie vergadert in een boardroom is een beetje achterhaald, al geeft dat gegeven juist wel meteen extra lading aan de ruimte. Boardrooms zijn in vierkante meters vaak kleiner dan normale vergaderzalen, echter meer luxe en vaak hypermodern. In hotels en kantoren is altijd wel een boardroom te vinden. Maar wat maakt een boardroom nou een traditionele boardroom. Je kent het wel, een vaste opstelling met één of meerdere schermen, speakers en een videoconferentie systeem. Een belangrijke voorwaarde is dat alle conferentiedeelnemers elkaar goed kunnen zien en verstaan en dat de content moeiteloos gedeeld kan worden. Niet perse hele andere faciliteiten dan in een gewone vergaderruimte, en toch zit het verschil in die kleine toevoegingen als extra (tafel)microfoons, videoregistratie en een sublieme verbinding met internationale deelnemers.

 Boardrooms: next level vergaderen

Extra luxe en comfort

Dan over de inrichting. Directeursstoelen zijn herkenbaar; leer, luxe, ergonomisch en aangenaam zacht. Tafels idem dito, die zijn ovaal en gefabriceerd van hoge kwaliteit hout. Naast de moderne appratuur is een eigen kitchenette met koelkast en Italiaanse koffiemachine ook geen uitzondering. Gemak dient de mens. Zo kun je ongestoord alles binnen één ruimte ondernemen. Het fijne van externe locaties is dat alles verzorgd is. Geen strenge secretaresse, maar een vriendelijke gastheer of –dame. Af en toe kan die luxe best, en wellicht dat het helpt bij de effectiviteit van de vergadering en de bijbehorende resultaten.

Hieronder een selectie van bijzondere boardrooms in Nederland. Elk een andere stad, sfeer en uitstraling:

Onder den Peerenboom in Benschop

Vergaderen in de boardroom. Dandelion, Engels voor paardenbloem, is de naam van de boardroom en tevens het beeldmerk van Onder den Peerenboom. De paardenbloem wordt vaak gezien als een onkruid maar is één van de meest veelzijdige kruiden. De pluizen die zich met de wind verplaatsen zijn een metafoor voor de gedachten en ideeën die in Dandelion tot stand komen. De boardroom is gevestigd in de voormalige hooizolder en biedt ruimte aan 14 personen.

Onder den Peerenboom in Benschop

Wicked Grounds in Amsterdam

Een verstopt pareltje, die elke keer weer blijft verbazen. Bijzondere industriële brick walls, high end design meubelen en veel natuurlijk licht dankzij de grote lichtkoepels. Het is gelijk duidelijk; dit is geen gewone vergaderruimte. Deze inspirerende vergaderlocatie is een ervaring op zichzelf. The Boardroom heeft een lange eikenhouten tafel en is geschikt voor maximaal 30 personen. De ruim opgezette lounge area’s en bar zijn gecreëerd voor de break-out sessies en catering momenten.

Wicked Grounds in Amsterdam

Het ss Rotterdam

De Executive Boardrooms van het ss (stoomschip) Rotterdam zijn gelegen op het Main Deck en het Sun Deck. Alle vergaderzalen bieden gratis wifi, luchtbehandeling en zicht op de haven of skyline van Rotterdam. Daarnaast zijn de Executive Boardrooms uitgerust met design meubilair en moderne apparatuur. De exclusiviteit en grootte van de vergaderruimtes maken de Executive Boardrooms geschikt voor diverse zakelijke bijeenkomsten.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht