Loading...
14 mei 2018#

De wetenschappelijke benadering van een vergaderlocatie

Ondernemer en psychologe Joyce van Randwijk pioniert op het gebied van groen wonen en werken. Met de recent geopende vergaderlocatie De Polderij brengt ze natuur, psychologie en interieurdesign samen. De monumentale langhuisboerderij uit 1912 is grondig verbouwd en getransformeerd tot een volwaardige vergaderlocatie met zes unieke ruimtes. Midden in het groen en toch in de Randstad.

Ruimtes met een verhaal

De ruimtes ondersteunen specifieke (zakelijke) sessie doeleinden, denk aan: brainstormen, reflecteren, beslissen en plannen. Joyce heeft haar achtergrond als psychologe op een dynamische wijze geïncorporeerd met het doordachte materiaalgebruik en interieurdesign. In combinatie met elementen uit de natuur, is De Polderij een vergaderlocatie in het groen waar je doeltreffend bijeenkomt. De ruimtes hebben echte boerderijnamen gekregen, zoals: Schuur, Opkamer en Rechter bovenkamer. De moderne inrichting complementeert de landelijke allure. Hoge plafonds, houten balken en de enorme staldeuren gaan hand in hand met de nieuwste espressomachine en andere moderne vergaderfaciliteiten.

Natuurlijk vergaderen

Doeltreffend vergaderen in een groene omgeving. Buiten én binnen. Met de natuur als inspiratiebron. Binnen de monumentale muren in de vorm van kunst, planten en groene wanden en daarbuiten met uitzicht op de prachtige natuur van het Oeverbos tussen Maassluis en Vlaardingen. De locatie werkt volledig ecologisch, duurzaam en lokaal. Dat zie je terug in de bijzondere ruimtes, samenwerkingen met leveranciers, producten en diensten. Het is geen geheim dat de kleur groen, natuur en daglicht bevorderlijk zijn voor een effectieve vergadering. Joyce beaamt dit: “Natuur verlaagt stress, pijn en zorgen, helpt je ontspannen en heeft een positieve invloed op je stemming, concentratievermogen, alertheid, zelfdiscipline en sociale gedrag.” Met zoveel natuur gerelateerde elementen binnen en buiten de vergaderboerderij, is jouw volgende vergadering gegarandeerd een succes.

Origineel vergaderen bij De Polderij in Maassluis. Je kunt er al terecht vanaf 1 persoon. De Polderij denkt graag met je mee in een aanbod dat aansluit op jouw wensen en doelen.

10 mei 2018#

Zoek het hogerop: hooggelegen vergaderlocaties

Inspiratie betekent voor iedereen iets anders. Dus wanneer je op zoek bent naar een inspirerende ruimte voor de volgende vergadering of zakelijke bijeenkomst, heb je een lastige taak in handen. Tegenwoordig heb je enorm veel mogelijkheden op het gebied van creatief of out-of-the-box vergaderen. De visie en uitstraling van het bedrijf moet passen binnen de muren en het concept van de vergaderruimte, maar er mag zeker gespeeld worden met arrangementen en activiteiten.

Help! Ik zoek een vergaderruimte

Laten we eens kijken naar de verschillende mogelijkheden: vergaderen op het water, in een mobiele ruimte, op het strand of bos, in een klooster of kasteel of wat dacht je van een vliegtuig cockpit? Gebouwen en ruimtes hebben andere functies gekregen, maar ook komen er steeds meer (vergader)locaties bij, waardoor er veel keuze is. Zet voor jezelf op papier waar je precies naar op zoek bent. Wat is het doel van de locatie? Ga je met een grote groep brainstormen, zoek je de stilte op voor een heisessie of wil je een locatie reserveren voor een zakelijke meeting met aandeelhouders. Pas daar de locatie en ruimte op aan. Verwachtingsmanagement speelt hierbij een belangrijke rol.

Nu het doel helder is kun je verder gaan met het wensenlijstje. Locatie, bereikbaarheid, overnachtingsmogelijkheden, catering, technische faciliteiten, aanwezige gastvrouw of –heer, stel jezelf voldoende vragen om tot een totaalconcept te komen. Uiteraard kan dit ook in overleg met de locaties zelf, maar vergeet niet om met een helder doel en concept de vergaderlocatie te benaderen. Een bezoek of zelfs proeverij, indien lunch of diner, is een goede manier om de sfeer en uitstraling te peilen.

Hoog in de boom

Een unieke en bijzondere manier van vergaderen is de hoogte opzoeken. In de natuur of op de hoek in de stadse omgeving. Kijk niet op van een boomhut, wolkenkrabber met panoramaview of een hijskraan. Wedden dat je collega’s of gasten ‘in de wolken’ zijn met een originele vergaderruimte op hoogte. Precies goed voor frisse ideeën en dus die inspiratie waar we allemaal naar zoeken! Hieronder delen we drie bijzondere locaties, ter inspiratie en voor inspiratie:

 1. U-trechter Utrecht

Op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht staan ‘U-trechters’; voormalige zandtrechters waar je tegenwoordig welkom bent voor een bijzondere vergadering, training, presentatie of workshop. De zandtrechters staan aan de kade van de Veilinghaven. Je hebt altijd een individuele trechter voor je eigen groep en deelt deze niet.

 1. The Penthouse Den Haag

The Penthouse, gelegen op de bovenste verdiepingen van de Haagse Toren, is een unieke locatie, geïnspireerd op het beroemde Flatiron Building in New York. Op een hoogte van 135 meter bevindt zich het Penthouse restaurant met Skybar, een internationale en wereldse plek, met een geweldig uitzicht tot wel 45 kilometer.

 1. Watertoren Assendelft

In de iconische watertoren wordt er gewerkt met diverse vergaderarrangementen. In samenspraak kan er een op maat gemaakt arrangement worden samengesteld. De unieke vorm en het prachtige uitzicht over het Noord-Hollandse landschap maakt het een bijzondere ervaring. Vergaderen op grote hoogte krijgt zo een hele nieuwe betekenis!

30 april 2018#

Koninklijke vergaderlocaties: kasteel editie

Op Nederlandse bodem staan ruim 1200 kastelen. Met name Gelderland, Limburg en Utrecht bezitten de meeste (toegankelijke) kastelen. Volgens Van Dale is de betekenis van het woord kasteel: 1) versterkt gebouw; burcht, slot of 2) groot en prachtig huis. Ideaal voor een effectieve vergadering, waarin ruimte, sfeer en bereikbaarheid bepalend zijn.

Historisch vergaderen

Ridders en jonkvrouwen kom je er niet meer tegen. Anno nu zijn kastelen en burchten trekpleisters voor bezoekers uit Nederland en daarbuiten. Historische locaties voor de organisatie van evenementen, vergaderingen, trouwerijen, feesten en teambuilding activiteiten. De vaak originele of gerestaureerde staat van de gebouwen en interieurs heeft iets magisch. Een sfeer die je nergens anders tegenkomt. De geschiedenis is voelbaar en komt terug in de materialen, schilderijen en ornamenten. Aangevuld met moderne vergaderfaciliteiten, catering en een flinke dosis hospitality. En het fijne is, veel grote steden hebben een kasteel, slot of burcht. Zo hoef je niet ver te reizen voor een totaal andere omgeving die inspireert en rust uitstraalt.

Dag van het Kasteel

Op maandag 21 mei 2018, Tweede Pinksterdag is het de Dag van het Kasteel. Die dag kun je ontdekken dat er heel veel verschillende soorten kastelen en buitenplaatsen zijn in Nederland, die allemaal bijzonder en waardevol zijn. Maar ook waar we allemaal zorgvuldig mee om moeten gaan in het heden en moeten koesteren voor de toekomst; van buitenplaats tot burcht, van borg tot ruïne, van spieker tot hofstede. Ideaal om eens te onderzoeken of een kasteel of buitenplaats dé vergaderlocatie voor jou is. Hieronder delen we drie typische kastelen en hun voorzieningen ter inspiratie:

 1. Koetshuis de Haar

Koetshuis de Haar vormt met Kasteel de Haar Utrecht en het bijbehorende landschapspark een prachtig decor voor een zakelijke bijeenkomst. De locatie heeft zes unieke zalen die zijn ingericht met een knipoog naar de flamboyante geschiedenis van het kasteel. Alles ademt een koninklijke ambiance en de omgeving met de groene kasteeltuinen zal voor altijd op je netvlies blijven staan.

 1. Kasteel Huize Harmelen

De schoonheid van Kasteel Huize Harmelen lijkt onvergankelijk. Huize Harmelen, gebouwd op de gewelven van het oude kasteel (1272) dat destijds de ridderhofstad, omliggende landerijen, boerenhoeven en woningen omvatte, kent een rijke geschiedenis. Het verhaal achter de locatie moet tastbaar zijn. Kasteel Huize Harmelen zegt het niet alleen, maar doet het ook.

 1. Slot Loevestein

Slot Loevestein is de perfecte locatie voor het aanboren van nieuwe creativiteit. De stijlvolle ruimtes zijn zo ingericht dat je je goed kunnen concentreren. De accommodatie biedt maar liefst elf verschillende ruimtes aan. Elk beschikt over een andere capaciteit, dat op zijn beurt weer afhankelijk is van de indeling. Gelegen in het oer-Hollandse rivierenlandschap Maas en Waal.

SLot Loevestein

23 april 2018#

Boardrooms: next level vergaderen

Het woord boardroom doet al internationaal en exclusief aan. De vertaling naar het Nederlands is ietwat oubollig en stoffig, namelijk; raadzaal. Dat alleen de directie vergadert in een boardroom is een beetje achterhaald, al geeft dat gegeven juist wel meteen extra lading aan de ruimte. Boardrooms zijn in vierkante meters vaak kleiner dan normale vergaderzalen, echter meer luxe en vaak hypermodern.

In hotels en kantoren is altijd wel een boardroom te vinden. Maar wat maakt een boardroom nou een traditionele boardroom. Je kent het wel, een vaste opstelling met één of meerdere schermen, speakers en een videoconferentie systeem. Een belangrijke voorwaarde is dat alle conferentiedeelnemers elkaar goed kunnen zien en verstaan en dat de content moeiteloos gedeeld kan worden. Niet perse hele andere faciliteiten dan in een gewone vergaderruimte, en toch zit het verschil in die kleine toevoegingen als extra (tafel)microfoons, videoregistratie en een sublieme verbinding met internationale deelnemers.

Extra luxe en comfort

Dan over de inrichting. Directeursstoelen zijn herkenbaar; leer, luxe, ergonomisch en aangenaam zacht. Tafels idem dito, die zijn ovaal en gefabriceerd van hoge kwaliteit hout. Naast de moderne appratuur is een eigen kitchenette met koelkast en Italiaanse koffiemachine ook geen uitzondering. Gemak dient de mens. Zo kun je ongestoord alles binnen één ruimte ondernemen. Het fijne van externe locaties is dat alles verzorgd is. Geen strenge secretaresse, maar een vriendelijke gastheer of –dame. Af en toe kan die luxe best, en wellicht dat het helpt bij de effectiviteit van de vergadering en de bijbehorende resultaten.

Hieronder een selectie van bijzondere boardrooms in Nederland. Elk een andere stad, sfeer en uitstraling:

 1. Onder den Peerenboom in Benschop

Vergaderen in de boardroom. Dandelion, Engels voor paardenbloem, is de naam van de boardroom en tevens het beeldmerk van Onder den Peerenboom. De paardenbloem wordt vaak gezien als een onkruid maar is één van de meest veelzijdige kruiden. De pluizen die zich met de wind verplaatsen zijn een metafoor voor de gedachten en ideeën die in Dandelion tot stand komen. De boardroom is gevestigd in de voormalige hooizolder en biedt ruimte aan 14 personen.

Onder den Peerenboom

 1. Wicked Grounds in Amsterdam

Een verstopt pareltje, die elke keer weer blijft verbazen. Bijzondere industriële brick walls, high end design meubelen en veel natuurlijk licht dankzij de grote lichtkoepels. Het is gelijk duidelijk; dit is geen gewone vergaderruimte. Deze inspirerende vergaderlocatie is een ervaring op zichzelf. The Boardroom heeft een lange eikenhouten tafel en is geschikt voor maximaal 30 personen. De ruim opgezette lounge area’s en bar zijn gecreëerd voor de break-out sessies en catering momenten.

 1. Het ss Rotterdam

De Executive Boardrooms van het ss (stoomschip) Rotterdam zijn gelegen op het Main Deck en het Sun Deck. Alle vergaderzalen bieden gratis wifi, luchtbehandeling en zicht op de haven of skyline van Rotterdam. Daarnaast zijn de Executive Boardrooms uitgerust met design meubilair en moderne apparatuur. De exclusiviteit en grootte van de vergaderruimtes maken de Executive Boardrooms geschikt voor diverse zakelijke bijeenkomsten.

ss Rotterdam

17 april 2018#

Niet lullen maar poetsen: bijzondere vergaderlocaties in Rotterdam

De stad van doeners en durfals, New York aan de Maas, maar ook de bekendere termen Maasstad of Werkstad zijn bijnamen van Rotterdam. Heel vroeger leefden de Rotterdammers van de visserij, maar al gauw ontstonden de havens en werd Rotterdam een florerende handelsplaats. Zelfs de verwoestende Tweede Wereldoorlog kreeg geen vat op de hardwerkende arbeiders en de wederopbouw startte al snel na het bombardement in 1940.

Diversiteit ten top

Handen uit de mouwen, kansen zien en groeien. Nog steeds is Rotterdam een enorm aantrekkelijke stad voor grote bedrijven om zich te vestigen. De werkmentaliteit is direct en de lat ligt hoog. De vergelijking met New York wordt niet voor niets gemaakt. Een stad vol ondernemers, activiteiten, initiatieven en mogelijkheden zorgt er ook voor iedereen van expats tot young professionals en jonge gezinnen er wil wonen. De werkgelegenheid staat centraal en biedt ruimte voor doorontwikkeling en groei. Juist daarom wil je er zijn, de stad ervaren in al zijn glorie. Rotterdam kent vele locaties voor vergaderingen en zakelijke evenementen, Co-working spaces groeien als paddenstoelen uit de grond. Mensen verbinden en kennis delen is het resultaat. Samenkomen in deze stad zorgt voor nieuwe ideeën, inspiratie en ontmoetingen. Wel of geen kantoor in Rotterdam; neem vooral eens een kijkje en ga vergaderen op een boot, de Euromast, in de polder of direct aan het Centraal Station. Alles is mogelijk, alles mag.

En actie!

En wat dacht je van alle activiteiten, rondleidingen en tours die je kunt boeken na de vergadering of bijeenkomst. Actief in de vorm van een Drakenbootrace of abseilen, mysterieus door een Escaperoom of stadwandeling en culinair met een wijnproeverij of fietstocht langs bekende horecahuizen. Een unieke belevenis die je collega’s of gasten gegarandeerd bijblijft. Hieronder delen we drie unieke vergaderlocaties uit de Werkstad:

 1. Stroom Rotterdam

Waar kun je nu energieker vergaderen dan in een voormalige energiefabriek? Stroom Rotterdam is een unieke locatie vlakbij de Euromast en de rivier met een aanlegsteiger voor de watertaxi en de waterbus. Je kunt er niet alleen vergaderen, maar ook overnachten en gezellig ontbijten, lunchen of dineren. Voor kleine én grote groepen van 2-150 personen.

Stroom Rotterdam

 1. nhow Rotterdam

Deze unieke vergaderlocatie is ontworpen door architect Rem Koolhaas. Je kunt er overnachten, eten en vergaderen. Het hotel is direct gevestigd aan de Maas en heeft een fenomenaal uitzicht over de rivier en de Erasmusbrug, de iconen van de stad. Op de zevende verdieping bevindt zich de bar het buitenterras voor een heerlijk ontspannen moment.

nhow Rotterdam

 1. De Polderij Maassluis

Op een steenworp aftand van de drukke stad vind je de rust bij De Polderij. De vergaderruimtes in de boerderij zijn ingericht op basis van wetenschappelijk onderzoek, zodat de ruimte je helpt het allerbeste uit de sessie te halen. Hiervoor is de natuur een belangrijk ingrediënt en dat is gelukkig volop aanwezig rondom deze bijzondere vergaderlocatie.

De Polderij

12 april 2018#

Vergaderlocaties uit een sprookjesboek

Bij sprookjes denk je al gauw aan kastelen, landhuizen en idyllische bospaadjes. Met in de hoofdrol vaak een prins en prinses en daarbij genoeg andere karakters om tot een fabelachtige verhaallijn te komen. Bijna altijd afsluitend met een goed ideaalbeeld waarbij de prins en prinses elkaar vinden en gelukkig verder leven. Een enkeling zal zeggen dat sprookjes niet bestaan, maar wat nou als je zelf een sprookje kunt creëren? Vervang de hoofdrollen door jou en je collega’s en je bent al aardig op weg.

Kies je eigen sprookje

Want vergaderen op een kasteel, landhuis of afgelegen natuurgebied is absoluut mogelijk en realistisch. Bijna iedere stand heeft wel een originele vergaderlocatie die doet denken aan een klein sprookje. Of het nu de uitstraling van het gebouw is, de omgeving of de faciliteiten, elk element kan ervoor zorgen dat je een vergadering op een andere manier beleeft. Een kasteel roep wellicht al eerder een sprookjesachtige sfeer op, maar wat dacht je van een feeërieke tuin achter een landhuis of een duurzame hut in de bossen? Wanneer alle moderne vergaderfaciliteiten aanwezig zijn, kun je zorgeloos aan de slag met vergaderen en geniet je ondertussen van het mooie interieur, uitzicht of bijzondere arrangementen tijdens en na de samenkomst. In sprookjes wordt het samenkomen vaak getoond in scenes aan lange (eet)tafels of intieme prieeltjes, afhankelijk van de setting. Zo zie je maar, ook dat is tegenwoordig niet heel anders. Uiteraard moet het gebouw of de omgeving wel aansluiten bij de insteek en doelstelling van de vergadering, het mag absoluut niet afleiden.

3x Sprookjesachtig vergaderen

Hieronder delen we drie verschillende accommodaties met je die sprookjesachtige elementen bezitten. Zo heeft je vergadering gegarandeerd een goed (en gelukkig) einde.

 1. Slot Loevestein

In Gelderland vind je Slot Loevestein, het beroemdste kasteel van Nederland. Hier wist Hugo de Groot in een boekenkist te ontsnappen. Het kasteel en de omgeving lijken zo uit een sprookjesboek te komen. Luister naar spannende verhalen en ontdek de Nederlandse geschiedenis. Vergader in het kasteel, wandel door de natuur, vier feest en blijf zelfs overnachten. Alles kan op Slot Loevestein!

SLot Loevestein

 1. Koe in de Kost

Bij Koe in de Kost vergader je op de boerderij van Frans en Truus Alferink in het prachtige Overijsselse Heeten, vlakbij de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. Midden in het weiland vergader je met collega’s in verblijven met daken van boomstammen, genaamd Grondulows. Dit zijn unieke en duurzame accommodaties die middenin het weiland liggen, pal naast de koeien.

Koe in de kost

 1. Kapellerput (KABAN)

Van buiten lijkt de boomhut één met de natuur te zijn, maar vanbinnen is de KABAN boomhut wit en tijdloos. Hierdoor ervaar je een optimale rust om goed te kunnen vergaderen. De locatie bezit alles wat nodig is voor een succesvolle bijeenkomst: een eigen opgang en een zaal van ongeveer vijftig vierkante meter groot. Het landgoed bevindt zich op een unieke plek in het rustige Brabantse dorpje Heeze.

Kapellerput

30 maart 2018#

Origineel vergaderen: Orde van de ronde tafel

Aan een ronde tafel vergaderen gaat al terug naar de tijd van koning Arthur (en de ridders van de Ronde Tafel). En dat blijkt enorm effectief; het zorgt voor snellere beslissingen en een echt groepsgevoel. Het lijkt misschien vergezocht, want waarom zou je niet effectief kunnen vergaderen aan een rechthoekige tafel? Misschien dat je na deze blog anders gaat denken over de inrichting van jouw vergaderruimte of de gewenste vergaderopstelling bij externe locaties.

Snelle afronding

Een ronde tafel met stoelen eromheen zorgt er indirect voor dat iedereen gelijk is. Niemand zit namelijk op een goede of minder goede plek. En iedereen kan elkaar recht in de ogen aankijken. Vandaar dat koning Arthur en zijn ridders zoveel succes hadden tijdens de strijd. De vergaderingen vooraf maakten het mogelijk. Naast vergaderen, is het ook populair om creatieve sessies aan een ronde tafel of kring met stoelen te organiseren. De directe connectie met de mensen om je heen zorgt ervoor dat je open naar elkaar kunt zijn over gedachten en gevoelens. En dat draagt bij aan een effectieve en efficiënte vergadering. De betrokkenheid neemt toe en de tijdwinst is groot.

Natuurlijk is er ook onderzoek gedaan naar het gebruik van rechthoekige en ronde vergadertafels. Canadese onderzoekers van de University of Alberta en de University of British Columbia concludeerden dat mensen die vergaderen aan ronde of ovale tafels, minder geneigd zijn om eindig te discussiëren en met tegenargumenten te komen dan wie aan een rechthoekige of vierkante tafel zit.

Ronde tafel locaties

Ben je overtuigd of wil je vergaderen aan een ronde tafel eens uitproberen, dan hebben wij een drietal locaties geselecteerd om je keuze te vergemakkelijken. Opvallend genoeg worden de ronde tafels ook echt gepromoot via de diverse vergaderlocaties. Terecht, want vergaderen aan een ronde tafel is nu eenmaal uniek en anders. Hieronder vind je originele locaties in Utrecht, Haarlem en Rotterdam:

 1. Youmeet in Utrecht

Create wordt ook wel de creatieve ruimte genoemd op deze locatie. Het is een flexibele en lichte ruimte waar de creatieve ideeënontwikkeling wordt gestimuleerd. In de ruimte is een groot verrijdbaar whiteboard aanwezig, twee ronde tafels, stoelen en/of poefjes, een beamer en geluid voor een effectieve brainstormsessie of vergadering.

 1. De BakkeRij in Haarlem

De BakkeRij heeft drie nieuwe lichte vergaderruimtes geschikt voor kleine bijeenkomsten. Zalen Jan Hagel en Krakeling hebben een ronde en ovale tafel in de ruimte staan. Respectievelijk kun je er met zes en ten personen terecht. Beide ruimtes zijn van alle moderne vergaderfaciliteiten voorzien. In het modulaire gebouw zijn verder bedrijven gevestigd en kun je werkruimtes huren.

De Bakkerij

 1. De Rozenhof in Rotterdam

De Hooizolder is een intieme vergaderruimte en heeft een ronde tafel waar in totaal zes mensen kunnen aanschuiven. De kleinschalige opzet van deze ruimte zorgt al snel voor een vertrouwd en prettig gevoel. De glazen tussenwand en binnendeur geven De Hooizolder een open gevoel. De ruimte heeft drie ramen waarvan het grootste raam open kan, waardoor de frisse Rotterdamse buitenlucht zachtjes naar binnen waait.

De Rozenhof

20 maart 2018#

geWoonboot en Bartmanzboot geprezen bij Nationale Meeting Award

Maandag 12 maart stond in het teken van De Nationale Meeting Award 2018. Tijdens deze derde editie zijn twee vergaderlocaties in de prijzen gevallen die ook terug te vinden zijn bij Origineel Vergaderen.

De jaarlijkse prijsuitreiking is een initiatief van Meeting Magazine, MeetingReview, Vergaderhamers, CLC-Vecta en EventSummit. Deze onafhankelijke prijs is onderverdeeld in diverse categorieën en bestemd voor de beste meeting- en evenementenlocatie van Nederland die uitblinkt in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap. Tot voor kort bestond er nog geen algemene en onafhankelijke prijs voor de beste locatie voor vergaderingen en evenementen. De winnaar komt tot stand via een uniek scoremodel die speciaal is ontwikkeld voor de Nationale Meeting Award.

Nationale Meeting Award

Uitreiking awards

Op basis van reviews, vragenlijsten en het overtuigen van de jury, zijn de winnaars van de Nationale Meeting Award 2018 bekend gemaakt op 12 maart. In totaal mochten vijf unieke locaties bij Mariënhof in Amersfoort de award in ontvangst nemen. Totaal zijn er zijn vijf categorieën waarin deelgenomen kan worden, welke zijn ingedeeld op basis van de capaciteit van een locatie; van categorie S met een capaciteit tot 25 personen tot categorie XXL met een capaciteit vanaf 500 personen.

Winnaar van categorie S is de zelfvoorzienende geWoonboot, die tevens vorig jaar de award mee naar huis mocht nemen. Eigenaresse Joan Kramer: “Ik voel me vereert dat ik deze award voor de tweede keer mag ontvangen. Ik onderneem met passie en enthousiasme. Ik ben blij dat ik dat weer aan de jury over heb kunnen dragen. De award is voor mij een bevestiging dat ik het goed doe.” De Bartmanzboot werd derde in deze categorie.

Ook namens Origineel Vergaderen iedereen van harte gefeliciteerd met de erkenning!

Nationale Meeting Award

geWoonboot in Amsterdam

De geWoonboot is een zelfvoorzienende, drijvende vergaderlocatie. Je ervaart een gevoel van rust, ruimte en vrijheid; de basis voor een succesvolle vergadering of brainstormsessie. De boot heeft twee sfeervolle ruimten, namelijk de IJ-zaal en de Theo Fransmankamer. Door de flexibele wanden is de achterzijde van de geWoonboot te verdelen in 2 break-out kamers, ideaal voor workshops.

Bartmanzboot in Loenen aan de Vecht

Bartmanzboot is in de jaren ’60 ontworpen door architect De la Fontaine Verweij. Bij het ontwerp was al meteen duidelijk dat de boot veel lichtinval moest krijgen. Dit zorgt voor een frisse, ruimtelijke sfeer. Daarbij is de boot ook ‘supergroen’, aangezien de elektriciteit voor 100 procent uit windenergie wordt gehaald. Ook met de inrichting is zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en duurzaamheid.

13 maart 2018#

3x Vergaderen met uitzicht

Uitzicht, een welbekende term in vele omschrijvingen van vergaderlocaties en co-workingspaces; prachtig uitzicht, fenomenaal zicht op het groenlandschap, panorama over de stad, verbluffend vergezicht. Het beeld van kabbelende wateren, skylines, karakteristieke tuinen en gedetailleerde natuurgebieden zijn een fijne bijkomstigheid voor origineel vergaderen. Je hoeft Nederland niet uit wanneer je op zoek bent naar een vergaderlocatie met dat beloofde uitzicht.

Uitzicht geeft inzicht

Hoewel je kunt denken dat het hebben van een bijzonder uitzicht de effectiviteit van een vergadering beperkt, is juist het tegenovergestelde waar. Net als je thuis even een ommetje gaat maken en de benen strekt na een lang telefoongesprek of een intensieve schoonmaakbeurt, is tijdens of na het vergaderen een pauze welverdiend. Voor lichaam en geest. De buitenlucht, het uitzicht, de natuur; het draagt allemaal bij aan snellere beslissingen en stevig onderbouwde argumenten. Je kunt het uitzicht zelf onderdeel maken van de vergadering. Geef de opdracht om eens twee minuten naar buiten te turen, even voordat er een beslissing gemaakt moet worden. Of zorg dat er tijdens de pauze de mogelijk bestaat om een stukje te lopen of fietsen in de buurt. Het bloed stroomt, het hoofd is leeg en de inzichten komen. Als een stukje meditatie verwerkt in het vergaderprogramma. Hieronder volgen drie verschillende vergaderlocaties met hun eigen unieke uitzicht:

 1. Mooirivier in Dalfsen

Vergaderen in een hotel aan het water. Mooirivier ligt direct aan de Vecht, net buiten Dalfsen in de buurt van Ommen. De Vechtzaal is een lichte vergaderruimte waar alles aanwezig is voor een succesvolle meeting. Een prettige ruimte met veel daglicht en een indrukwekkend uitzicht over de rivier de Vecht en het achterliggende natuurgebied. En lunchen of dineren tijdens vergaderingen kan ook pal aan het kabbelende water plaatsvinden.

Mooirivier

 1. World Port Center in Rotterdam

Het World Port Center beschikt over een prachtige vergaderverdieping met een overdonderend uitzicht over een groot deel van Rotterdam. Deze verdieping bestaat uit een lichte en vriendelijk ingerichte ontvangstruimte en twee vergaderzalen. De Erasmusview en de Panoramazaal. Zoals de naam al doet vermoeden, geeft Erasmusview een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en het Noordereiland. Vanuit de Panoramazaal heb je het mooiste uitzicht over Rotterdam en haar havens.

World Port Center

 1. Hotel Bergse Bossen in Driebergen

De locatie van Hotel Bergse Bossen is ronduit uniek te noemen. De centrale ligging en goede bereikbaarheid maken het hotel tot een praktische locatie voor zakelijke congressen, vergaderingen en evenementen. Tegelijkertijd biedt de omgeving veel boeiende natuur, cultuur en historie. Vergader en kan zelfs buiten in de prachtige natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Of maak het sportief en kies voor een outdoor activiteit die Bergse Bossen faciliteert.

Hotel Bergse Bossen

9 maart 2018#

Mobiele vergaderlocaties

Bij vergaderingen denk je al snel aan een vierkante of rechthoekige ruimte met weinig daglicht, draaiende laptops, oplopende temperaturen, wit- of grijstinten en een systeemplafond. Goed nieuws: dat hoeft al lang niet meer. Vergaderen anno nu is een wereld met verschil met pakweg tien jaar geleden. Tegenwoordig kunt je vergaderen in een tent, op het strand en in de stuurhut van een boot.

Van vast naar mobiel

Op afstand, of mobiel, werken is inmiddels een geaccepteerd begrip. Nog steeds is vergaderen een groot onderdeel van de werkdag. Om die tijd zo efficiënt en effectief mogelijk te besteden, is het wenselijk om een inspirerende, aangename ruimte te creëren. Vaak wordt er uitgeweken naar een andere locatie. Het management kent heidagen en trekt daarvoor de wijde wereld in. Maar andere (langdurige) vergaderingen verdienen evenveel aandacht wanneer het gaat om locatie, faciliteiten en bijkomende activiteiten. Even weg uit de dagelijkse sleur en bekende werkomgeving met eeuwige prikkels. Een nieuwe locatie brengt letterlijk nieuwe ideeën en inzichten met zich mee. Een vergadering mag best als een uitje gezien worden, waarbij gezamenlijk toegewerkt wordt naar het beste eindresultaat.

Er zijn vele vormen van mobiele of zelf tijdelijke vergaderlocaties. Boten, pop-up ruimtes, tenten, busjes, treinen, het kan allemaal. Een bijzondere invulling, en soms herbestemming, van een object of mobiele ruimte. De term mobiel is volgens Van Dale hetzelfde als ‘niet gebonden aan één plaats of positie’. Het is mogelijk om te kiezen voor een tijdelijke, en dus statische locatie, of een meer bewegelijke ruimte. Bij dat laatste kun je denken aan een varende boot of rijdende bus of caravan. De ruimtes zijn volledig ingericht en afgestemd op vergaderingen. Qua techniek, catering en faciliteiten mis je niets vergeleken met kantoorgebouwen en vaste vergaderlocaties. Hieronder delen we drie bijzondere mobiele versies:

 1. Caravan2Business

In de groene caravan van Caravan2Business heb je jouw hutje op de hei op de locatie die je wilt. Van strand tot bos, van de Veluwe tot de stad. Met 10 personen kan je makkelijk in deze caravan plaatsnemen en het leuke is dat je letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar komt, waardoor resultaat gegarandeerd is. De caravan is te boeken voor iedere locatie in Nederland én met chauffeur.

caravn2business

 1. BrainStormBus

Dankzij de BrainStormBus kun je onderweg al aan de slag. Dus geen verloren tijd en de afstand of reistijd vormt niet langer een belemmering in het proces. De bus is volledig ingericht en uitgerust om onderweg en op locatie volwaardig stand alone te kunnen functioneren. De bus is zelfvoorzienend op het gebied van elektra, verwarming, airco en keukenvoorziening.

brainstormbus

 1. Rederij Thalassa

Wie in zee gaat met Rederij Thalassa is verzekerd van een onvergetelijke ervaring. Verschillende, sfeervol ingerichte ruimtes en verrassende mogelijkheden aan dek vormen het ideale uitgangspunt voor schitterende vaartochten maar bovenal gezelligheid in een sfeervolle ambiance. Vergaderen én een rustgevende, inspirerende vaartocht. Alle gewenste (catering)faciliteiten zijn aanwezig.

Rederij Thalassa