Loading...
13 maart 2020#

Bijzondere vergaderplekken waar je actief van wordt

Bijzondere vergaderplekken waar je actief van wordt

Vergaderingen vinden gelukkig niet enkel uren achtereen zittend plaats. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van een (deels) staande of actieve vergadering. En dat hoeft lang niet meer binnen de eigen kantoormuren. 

Hoe je dat doet, actief vergaderen? Je zou in een groepje kunnen staan, al dan niet om een statafel. Maar een andere optie is om te vergaderen op een externe locatie. Ergens waar je naast zitten ook actief kan vergaderen, brainstormen of een workshop kan volgen. In Nederland zijn er tal van bijzondere vergaderplekken die dit mogelijk maken.

De pluspunten van actief vergaderen

Er zijn een aantal belangrijke pluspunten van vergaderen zonder dat iedereen (uren) zit. Mensen die zitten zijn dan namelijk eerder afgeleid en zoeken hun soelaas op een mobiele telefoon of laptop. De focus neemt dus sneller af. Staan of bewegen kost meer energie. Door dit tijdens een meeting te doen kom je sneller tot de kern en blijf je actief betrokken.

Een effectieve vergadering, brainstorm of training geven kan ook door deze plaats te laten geven op een externe locatie. Het voordeel hiervan is dat dit nog eens extra inspiratie geeft dan vergaderen binnen het eigen bekende kantoor. Extern vergaderen zorgt voor meer urgentiebesef, je komt ongestoord bij elkaar en het draagt bij aan de teamspirit. 

Organiseer je vergadering buiten

Omgeving brengt inspiratie: organiseer je vergadering buiten. Ga daarbij niet alleen zitten, maar ga actief de natuur in. Onderzoek laat zien dat de creatieve input tijdens wandelen wel zestig procent hoger is in vergelijking met zitten. De natuur en buitenlucht helpen mee aan het krijgen van inspiratie en ze verlagen stress. Cruciaal bij het maken van besluiten. 

Skogsfloating

Buiten vergaderen kan met behulp van het fenomeen Skogsloating: in het bos vergaderen terwijl de deelnemers in een kring in zwevende ligstoelen liggen. Hierdoor ontstaat een veilig gevoel en creëer je onder meer een gelijkwaardig en saamhorig teamgevoel. In Nederland kan dat in het Brabantse Heeze, waar je vergadert in de mooie bossen.   

Opmars van creatieve en actieve vergaderplekken

De natuur doet al wonderen voor de creativiteit. Ook een bijzondere en creatieve vergaderlocatie draagt daaraan bij. Neem De Vernieuwing in Heeze, een originele locatie speciaal ingericht op creatieve processen. Er zijn zaken als een glazen beschrijfbare brainstorm muur, interactieve beamer en professionele geluidsinstallatie aanwezig. 

Nog interessanter is het dat je hier niet enkel hoeft te zitten, zoals je dat op kantoor gewend bent. Hier kies je uit bijzondere ruimtes die aanpasbaar zijn qua kleur en licht. Of je komt samen in de speciale creatie kamers met elk een uniek decor. De meubels zijn verrijdbaar waardoor je ook nog eens zelf de gewenste opstelling bepaald. Van die stoel af graag! 

Brainstormen in een ballenbak of stormbaan 

Net zo bijzonder en creatief is Buro Brand, een vergaderplek in Den Haag. Vergeet de opsmuk van decoratie met kaarsjes, planten en andere prullaria; hier draait het om een andere visuele samenwerking. Zo huur je er de ‘stormbaan’ waar je creatief aan de slag kunt met de benodigde schilder- en knutselspullen aan statafels met hier en daar wat krukken. 

Mag het een tandje actiever en gekker? Stap dan samen in de ballenbak voor een brainstorm bij HUP in Mierlo. Dit sportieve hotel heeft enorm leuke vergadermogelijkheden met sportieve en creatieve thema’s. Vraag om een vergader challenge, boek een sportieve zaal en blijf naar alle activiteiten gerust overnachten.